Jacqueline Grandjean, hier in het midden tussen algemeen directeur Carmen Willems en voorzitter Luk Lemmens, wordt de nieuwe artistiek directeur van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA).
Volledig scherm
Jacqueline Grandjean, hier in het midden tussen algemeen directeur Carmen Willems en voorzitter Luk Lemmens, wordt de nieuwe artistiek directeur van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA). © Fille Roelants

Nederlandse Jacqueline Grandjean wordt artistiek directeur in Koninklijk Museum voor Schone Kunsten

ANTWERPENDe Nederlandse Jacqueline Grandjean is zopas aangesteld als de nieuwe artistiek directeur van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA). Ze zal samen met algemeen directeur Carmen Willems het museum naar heropening loodsen. Wanneer die zal plaatsvinden, is nog steeds niet duidelijk.

 1. Buurtbewoners nieuw park aan Gedempte Zuiderdokken zijn bezorgd: "De bomen zijn hier ten dode opgeschreven”
  Antwerpen

  Buurtbewo­ners nieuw park aan Gedempte Zuiderdok­ken zijn bezorgd: "De bomen zijn hier ten dode opgeschre­ven”

  Het nieuwe ‘Central Park’ aan de Gedempte Zuiderdokken is volop in opbouw. In 2022 is het zuidelijke deel al klaar, in 2024 het volledige park. Schepen Annick De Ridder noemt het ‘het kroonjuweel van het Zuid’. Maar niet iedereen is enthousiast over het park. Volgens Bert Van Zeebroeck van buurtvereniging #TeamZuid zijn de bomen in het park ten dode opgeschreven. “Het is nog niet te laat om het tij te keren”, zegt hij. Volgens schepen Annick De Ridder is dat onzin. “Gelukkig krijgen we als stad ook veel positieve reacties van buurtbewoners.”
 2. Seppe Nobels stopt als chef-kok bij Graanmarkt 13: "In het leven moet je durven springen”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Seppe Nobels stopt als chef-kok bij Graanmarkt 13: "In het leven moet je durven springen”

  Na 13 jaar neemt chef-kok Seppe Nobels (38) afscheid van restaurant Graanmarkt 13. Hij sleepte in januari nog de allereerste groene Michelinster in de wacht voor zijn groentegerechten, maar wil zich nu focussen op zijn gezin, zijn domein La Chapelle in Wallonië en het project Instroom, waarbij hij kookt met vluchtelingen. “Ik heb 13 jaar gevochten voor een heel mooi restaurant dat tegen de standaardgastronomie inging, maar nu is het tijd om verder te kijken”, aldus de chef.
 3. Aanleg tuin KMSKA van start gegaan: tuin wordt uitgebreid met 36 nieuwe bomen
  Antwerpen

  Aanleg tuin KMSKA van start gegaan: tuin wordt uitgebreid met 36 nieuwe bomen

  Maandag startten de werken voor de aanleg van de tuin van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA). Het ontwerp van Team Van Meer! maakt een hedendaagse interpretatie van de historische tuin. Nieuwe aanplantingen maken van de huidige werfzone opnieuw een groene oase in de Zuidwijk. De tuin wordt symbolisch de eerste museumzaal. Er zullen ook sculpturen uit de eigen collectie getoond worden.