Jacqueline Grandjean, hier in het midden tussen algemeen directeur Carmen Willems en voorzitter Luk Lemmens, wordt de nieuwe artistiek directeur van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA).
Volledig scherm
Jacqueline Grandjean, hier in het midden tussen algemeen directeur Carmen Willems en voorzitter Luk Lemmens, wordt de nieuwe artistiek directeur van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA). © Fille Roelants

Nederlandse Jacqueline Grandjean wordt artistiek directeur in Koninklijk Museum voor Schone Kunsten

ANTWERPENDe Nederlandse Jacqueline Grandjean is zopas aangesteld als de nieuwe artistiek directeur van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA). Ze zal samen met algemeen directeur Carmen Willems het museum naar heropening loodsen. Wanneer die zal plaatsvinden, is nog steeds niet duidelijk.

 1. Antwerp Pride geeft starschot van vijfdaagse reis richting Queertopia: “Ik zie de toekomst rooskleurig in, we komen van héél ver”
  PREMIUM
  ANTWERP PRIDE

  Antwerp Pride geeft starschot van vijfdaagse reis richting Queertopia: “Ik zie de toekomst rooskleu­rig in, we komen van héél ver”

  Met Gregory Frateur, Miss Angel, Charles en - een klein akkefietje met - Liliane Saint-Pierre kende Antwerp Pride 2022 letterlijk en figuurlijk een hete en stomende start. De aftrap van vijf dagen liefde over de hele stad werd woensdagavond gegeven in OLT Rivierenhof in Deurne. “Queertopia? Dat is mijn zoontje van acht die nu al naar huis komt met zowel jongens als meisjes, dat is onze toekomst.”
 2. Aanleg tuin KMSKA van start gegaan: tuin wordt uitgebreid met 36 nieuwe bomen
  Antwerpen

  Aanleg tuin KMSKA van start gegaan: tuin wordt uitgebreid met 36 nieuwe bomen

  Maandag startten de werken voor de aanleg van de tuin van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA). Het ontwerp van Team Van Meer! maakt een hedendaagse interpretatie van de historische tuin. Nieuwe aanplantingen maken van de huidige werfzone opnieuw een groene oase in de Zuidwijk. De tuin wordt symbolisch de eerste museumzaal. Er zullen ook sculpturen uit de eigen collectie getoond worden.
 3. Augustus is ‘Pridemaand’: hoe broodnodig is het regenboogevent nog voor de LGBTQIA+-gemeenschap vandaag?
  MINI

  Augustus is ‘Pridemaand’: hoe broodnodig is het regenbooge­vent nog voor de LG­BTQIA+-gemeen­schap vandaag?

  Augustus staat traditiegetrouw in het teken van vrijheid en liefde in al haar diversiteit. Maar om van ‘Pridemaand’ eerder een ‘Pridejaar’ te maken, blijft positief activisme broodnodig. Dat weet ook Rémy Bonny, executive director van Forbidden Colours. De organisatie strijdt overal in Europa voor de rechten van de LGBTQIA+-gemeenschap en ziet ook in ons land nog werk aan de winkel. “Een leven zonder vrijheid om lief te hebben, is een leven zonder kleur.”