Volledig scherm
Imuanelle Grives verlaat het gerechtsgebouw na de voorlezing van het vonnis. © BELGA

Nederlandse actrice krijgt 2 jaar cel voor drugshandel op Tomorrowland

De Antwerpse rechtbank heeft 2 jaar cel, waarvan één jaar effectief, en 8.000 euro boete, waarvan 2.000 euro effectief, uitgesproken tegen de Nederlandse actrice Imanuelle Grives (43) voor drugshandel- en bezit.

Grives werd op 21 juli samen met twee Amerikaanse vriendinnen gecontroleerd aan de ingang van het dancefestival Tomorrowland. De actrice had cannabis, xtc, MDMA, cocaïne en ketamine bij. De drugs zaten onder meer verstopt in haar pruik.

Grot van Ali Baba

Er volgde een huiszoeking in het logement van het trio. “Daar opende zich de grot van Ali Baba”, zei de procureur op het proces. “Een arsenaal aan drugs lag er open en bloot: 77 xtc-pillen, 1,80 gram hasj, 11,2 gram cocaïne, 11,8 gram amfetamine, 9,8 gram ketamine, 3,85 gram MDMA, 178,9 gram GHB en 1,20 gram cannabis.”

Grives zei dat ze wou experimenteren omdat ze in een film een drugsbarones zou spelen. Tijdens het proces betuigde ze in tranen haar spijt voor haar “roekeloze gedrag”.

De twee Amerikaanse vrouwen die Grives vergezelden toen ze werd betrapt, kregen zes maanden cel met uitstel en twaalf maanden cel met uitstel, alsook een boete van 8.000 euro met uitstel. De rechtbank vond het niet bewezen dat het trio handelde in een vereniging.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. De Wever reageert op gearresteerde jongeren die winkels wilden plunderen: “Ouders dragen ook verantwoordelijkheid”

    De Wever reageert op gearres­teer­de jongeren die winkels wilden plunderen: “Ouders dragen ook verantwoor­de­lijk­heid”

    Burgemeester Bart De Wever (N-VA) heeft zondagvoormiddag gereageerd op de jonge amokmakers die vrijdag en zaterdag het winkelcentrum van zijn stad wilden terroriseren. Vrijdag werden zeventien jongeren preventief gearresteerd, zaterdag was er extra waakzaamheid bij de politie maar bleef het rustig. “De jongeren die opgepakt werden, zullen nauwgezet opgevolgd worden.”