Volledig scherm
De Bonski's © De Bonski's

Nederlands leren met liedjes: De Bonski’s lanceren nieuwe cd

Wist u dat het deze week de Week van het Nederlands is? Vandaag stelden De Bonski’s dan ook hun cd ‘Het beste van de Bonski’s – 10 jaar muziek voor wie Nederlands leert’ voor. Tegelijk ging hun gelijknamige voorstelling in Cultureel Ontmoetingscentrum Sint-Andries (coStA) in première.

De Bonski’s, alias zanger Lennaert Maes en de Russische broers Andrei en Kriss Bonski, maken sinds 2009 muziek op maat van buitenlandse nieuwkomers en Franstalige Belgen die Nederlands leren. In die 10 jaar maakten ze vijf cd’s en een stripverhaal voor wie Nederlands leert, en ze speelden voor meer dan 25.000 toeschouwers in 10 verschillende landen waar Nederlands wordt onderwezen (België en Nederland, maar ook Duitsland, Frankrijk, Spanje, Portugal, Tsjechië, Slovakije, Zwitserland en Indonesië). Heel wat leerkrachten Nederlands werken met hun liedjes in de klas en de nummers ‘Ja, ja, nee Nederlands’ en ‘De wereld heeft veel kleuren’ groeiden uit tot meezingers voor het anderstalige publiek.

Om hun tiende verjaardag te vieren, verschijnt tijdens de Week van het Nederlands een jubileum-cd van de Bonski’s met daarop de beste liedjes uit het voorbije decennium, aangevuld met drie gloednieuwe nummers. Bij de cd hoort een educatieve bijlage, zodat de leerkrachten er ook nu weer in de les mee aan de slag kunnen. Vandaag werd de nieuwe cd voorgesteld, en de liveshow van de Bonski’s doet nog zeven locaties in Antwerpen aan.

Volledig scherm
De Bonski's in CoStA © De Bonski's
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Dronken bestuurder beschadigt tramhalte en laat auto achter

  Dronken bestuurder beschadigt tramhalte en laat auto achter

  Een dronken bestuurder (26) heeft zaterdagnacht lelijk huisgehouden op de Turnhoutsebaan. De man verloor de controle over het stuur van zijn wagen en beschadigde een gevel en daarna ramde hij een tramhalte. Het voertuig van de man geraakte zwaar beschadigd en was niet echt meer rijvaardig. Daarop besloot de man dan maar de benen te nemen in de richting van de Stenenbrug. Een interventiepatrouille kon de man oppakken. Hij ontkende elke betrokkenheid, maar agenten vonden de autosleutels van de wagen langs de vluchtroute die de man had genomen. Omdat hij zich agressief gedroeg en weigerde om een ademtest af te leggen, pakte de politie de bestuurder op voor openbare dronkenschap. Zijn rijbewijs werd ingetrokken.
 2. Politie betrapt acht illegalen bij controle in Stuivenbergwijk

  Politie betrapt acht illegalen bij controle in Stuiven­berg­wijk

  Het wijkteam van de lokale politie Antwerpen heeft vrijdag tijdens een controleactie op het Duinplein acht illegalen betrapt. De controle kwam er naar aanleiding van overlast die al geruimde tijd gemeld wordt. De controle was vooral gericht op een horecazaak, maar ook de 35 personen die op het plein zelf aanwezig waren werden gecontroleerd. Daarvan bleken er dus acht illegaal in ons land te verblijven. Een van hen was minderjarig. Een andere aanwezige kreeg een pv voor drugsbezit. Ook vijf foutparkeerders werden op de bon geslingerd.
 3. Drukke zaterdagnamiddag voor winkeldief: man wordt opgepakt na vierde winkeldiefstal

  Drukke zaterdagna­mid­dag voor winkeldief: man wordt opgepakt na vierde winkeldief­stal

  Het team winkeldiefstallen van de politie Antwerpen merkte zaterdag een verdachte man op tijdens hun toezicht op de Meir. De inspecteurs zagen hoe de man in een kledingzaak een jas in zijn rugzak en verliet de winkel zonder te betalen. De politie pakte de 28-jarige man en kwam tot de vaststelling dat hij al flink aan de slag was geweest want er zaten nog gestolen producten in zijn rugzak. Alles samen ging het om een buit van meer dan 300 euro. Hij had ook nog een kniptang op zak.