Volledig scherm
De deuren van club Phantom gingen eind februari open. © Club Phantom

Nachtclub Phantom Antwerp al na half jaar ‘uitgefeest’

Phantom Antwerp, de nachtclub in Braziliëstraat op het Antwerpse Eilandje, is na een half jaar alweer dicht. De zaak is failliet.

De Antwerpse handelsrechtbank sprak het faillissement vorige week uit. “De oorzaak? Het concept heeft niet aangeslagen. Men heeft het beoogde doelpubliek niet kunnen bereiken. Bovendien lag de handelshuur van het pand erg hoog”, zegt de curator die het faillissement afhandelt. Kandidaat-overnemers hebben zich voorlopig nog niet gemeld.

Eigenaars Gladia en haar dochter Cheyenne hadden nochtans grote ambities toen ze Phantom Antwerp in het voorjaar openden. Ze vonden dat de stad nood had aan een clubconcept voor jongvolwassenen die willen feesten op ‘exclusieve party’s in stijl’. Phantom Antwerp wilde zich spiegelen aan buitenlandse clubs uit Europese grootsteden. “Zaken waar gastvrijheid en service centraal staan, dat is iets wat een wereldstad als Antwerpen mist.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Fotograaf Stephan Vanfleteren neemt FOMU over met eerste overzichtstentoonstelling: "Acht maanden in kelder geleefd om foto's te selecteren"
    PREMIUM

    Fotograaf Stephan Vanflete­ren neemt FOMU over met eerste overzichts­ten­toon­stel­ling: "Acht maanden in kelder geleefd om foto's te selecteren"

    De Belgische fotograaf Stephan Vanfleteren (50) pakt vanaf volgende week uit met zijn eerste overzichtstentoonstelling 'Present'. Hij neemt daarvoor het hele Fotomuseum in. Nog nooit eerder werd het hele museum ingenomen door één fotograaf. Naast Vanfleterens bekende werken zal je er ook pareltjes zien die hij terugvond in zijn allereerste fotomappen. "Alsof ik naar mijn eigen leven terugkijk", zegt hij. "Ik vertoefde 8 maanden in mijn kelder om deze selectie te maken. Dit is heel spannend want als er nu geen volk op af komt is dat zonde van al die tijd", lacht hij.