In het testdorp TestCovid aan het Wilrijkse Plein kan je vanaf morgen ook een sneltest laten afnemen voor je op vakantie vertrekt.
Volledig scherm
In het testdorp TestCovid aan het Wilrijkse Plein kan je vanaf morgen ook een sneltest laten afnemen voor je op vakantie vertrekt. © Photo News

Naast PCR-test nu ook sneltest mogelijk aan Wilrijkse Plein

AntwerpenHet testdorp TestCovid aan het Wilrijkse Plein neemt vanaf dinsdag 20 juli ook sneltests af van bezoekers die op vakantie willen vertrekken. In tegenstelling tot een PCR-test, is het resultaat van zo’n test al na een uur bekend. 

 1. Glazen paviljoen in Middelheimmuseum krijgt na 16 jaar grondige opknapbeurt: “Werk werd jarenlang intens beleefd”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Glazen paviljoen in Middelheim­mu­se­um krijgt na 16 jaar grondige opknap­beurt: “Werk werd jarenlang intens beleefd”

  In het openluchtmuseum Middelheim is begonnen met de restauratie van ‘Belgian Funhouse’ van de Amerikaanse kunstenaar Dan Graham. Het populaire paviljoen met de spiegelende glasplaten heeft na 16 jaar aanwezigheid in het kunstpark dringend een opknapbeurt nodig. De komende drie weken worden in totaal elf glaspartijen én de hagen vervangen.
 2. “Een gemiste kans”: ticket voor gloednieuwe Antwerpse park-and-rides niet geldig op openbaar vervoer
  PREMIUM
  Antwerpen

  “Een gemiste kans”: ticket voor gloednieu­we Antwerpse park-and-ri­des niet geldig op openbaar vervoer

  Een luttele euro. Zoveel kost het u straks om uw wagen een dag te parkeren in een van de drie gloednieuwe park-and-rides aan de rand van de stad. Maar er is een ‘maar’. De Lijn stapt niet mee in het verhaal, waardoor een ticket voor het openbaar vervoer niet is inbegrepen. “Een gemiste kans”, vindt Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld).
 3. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.