Het huidige M HKA
Volledig scherm
PREMIUM
Het huidige M HKA © Klaas De Scheirder

Na ontspoorde architectuurwedstrijd leek nieuwbouw M HKA dood en begraven. Nu krijgt dossier toch een tweede kans

AntwerpenDood en begraven. Zo leek het te gaan met de plannen voor een nieuw Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen (M HKA) op het Antwerpse Zuid. Maar nu wordt het dossier tóch weer nieuw leven in geblazen. Want terwijl de stad Antwerpen werkt aan de opmaak van een ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP), gaat Vlaanderen op zoek naar een ontwerpteam. Om te voorkomen dat fouten uit het verleden zich herhalen – het project werd afgeblazen na onenigheid over het ontwerp – wordt ditmaal gezocht naar een heus ‘bouwteam’, waarin architecten, aannemers en ingenieurs nauw samenwerken.

  1. Bart De Wever niet onder de indruk van ultimatum Egbert Lachaert: “Als u stil bent, hoort u mijn knieën knikken van de schrik”
    Antwerpen

    Bart De Wever niet onder de indruk van ultimatum Egbert Lachaert: “Als u stil bent, hoort u mijn knieën knikken van de schrik”

    “Als u stil bent, hoort u mijn knieën knikken van de schrik”: burgemeester Bart De Wever (N-VA) is allerminst onder de indruk van het ultimatum dat Egbert Lachaert hem stelde. “Wat hij vraagt, is nonsens”, zei hij in Wakker op Zondag (ATV) over de heisa rond de schepenwissels in Antwerpen. In De Zevende Dag’ (VRT) gaf De Wever aan dat het hem elke dag ietsje minder kan schelen als Open Vld uit de coalitie zou stappen.