Illustratiebeeld Politie Antwerpen
Volledig scherm
Illustratiebeeld Politie Antwerpen © Joel Hoylaerts/Photo News

Na interventie op feestje in appartement: wéér spuwt man in gezicht van agent

De onderzoeksrechter in Antwerpen heeft zaterdag een 32-jarige man aangehouden, omdat hij tijdens een interventie vrijdagavond in het gezicht van een politie-inspecteur zou hebben gespuwd.

Een patrouille van de lokale politie van Antwerpen werd vrijdag rond 20.30 uur opgeroepen naar een appartement in de Beschavingsstraat, omdat er mogelijk sprake was van een feest. De inspecteurs troffen in de flat een tiental personen aan die uitbundig aan het feesten waren. De 32-jarige man was niet opgezet met de komst van de politie en reageerde verbaal agressief. Toen de inspecteurs zijn identiteit wilde controleren, gaf hij een valse naam op en bleef hij zich weerspannig gedragen. Tijdens zijn arrestatie spuwde hij in het gezicht van een agent.

Het parket Antwerpen treedt streng op tegen mensen die tijdens deze coronacrisis bewust hoesten, niezen op spuwen naar politiemensen en andere burgers. Dat gedrag is bijzonder asociaal en maatschappelijk totaal onaanvaardbaar.

De man werd zaterdag voorgeleid wegens bedreiging met aanslag met schijnbaar gevaarlijke stoffen, aanmatiging van naam en weerspannigheid. De onderzoeksrechter heeft de dertiger aangehouden.

De voorbije weken werden al verschillende mensen opgepakt wegens spuwen naar politieagenten. Gisteren zowel in Antwerpen als in Wommelgem en woensdag in Deurne. Politiezone Antwerpen richtte een speciaal bioresponsteam op om te reageren op zo’n incidenten met aangepaste kledij. 

 1. Gezondheidsproblemen voor Antwerps koppel in Marokkaanse lockdown: “Dokter zegt dat we niet langer in deze hitte kunnen leven”
  PREMIUM

  Gezond­heids­pro­ble­men voor Antwerps koppel in Marokkaan­se lockdown: “Dokter zegt dat we niet langer in deze hitte kunnen leven”

  De situatie voor het Antwerpse koppel zestigers dat al twee maanden in lockdown zit op een Marokkaanse camping wordt met de dag precairder. Rik Laurent (69) had woensdag doktershulp nodig als gevolg van de hitte en de slapeloosheid. De arts leverde een attest af dat de lokale overheid moet overtuigen om een verplaatsing naar een koeler klimaat toe te laten. Over een mogelijke overtocht naar Europa is er nog steeds geen duidelijkheid.
 2. Foorkramers trakteren mensen met een beperking op smoutebollen

  Foorkra­mers trakteren mensen met een beperking op smoutebol­len

  Het is traditie: elk jaar worden mensen met een beperking op de Antwerpse Sinksenfoor uitgenodigd voor een dagje gratis vertier. Omdat de bekendste kermis van het land dit jaar mogelijk niet zal doorgaan - er wordt nog onderzocht of de foor na 30 juni zou kunnen plaatsvinden - hadden de foorkramers woensdagmiddag tóch al een attentie voorbereid. Omstreeks 16u trokken ze naar dienstencentrum de Olijftak in Antwerpen-Noord, waar ze de bewoners trakteerden op smoutebollen.