Na negen weken dienst te hebben gedaan, zakte de stelling plots in. Bouwvakker Davy Verlooy overleefde het drama niet.
Volledig scherm
PREMIUM
Na negen weken dienst te hebben gedaan, zakte de stelling plots in. Bouwvakker Davy Verlooy overleefde het drama niet. © Marc De Roeck

Na instorting in Pelikaanstraat waarbij bouwvakker Davy (40) om het leven kwam: alleen boete voor stellingbouwer

Antwerpen/TurnhoutAltrad Euroscaff en twee medewerkers moeten elk boetes van 8.000 euro betalen voor hun verantwoordelijkheid voor de instorting van de grote stelling in de Pelikaanstraat in 2018. Daarbij kwam de 40-jarige bouwvakker Davy Verlooy uit Turnhout om het leven en raakten twee andere arbeiders gewond.

  1. “Een appel is in straattaal een granaat... Die bedreiging was de druppel”: TikTokker Ramzan (22) praat voor het eerst over aanval op rapper Para Turk (27)
    PREMIUM
    Antwerpen

    “Een appel is in straattaal een granaat... Die bedreiging was de druppel”: TikTokker Ramzan (22) praat voor het eerst over aanval op rapper Para Turk (27)

    “Ja, ik bood voor een vechtpartij met Para Turk. Maar ik bedoelde een legaal kickboksgevecht in een ring, geen straatgevecht met blote handen.” Ramzan (22) reageert voor het eerst op de feiten van dinsdagavond aan het Stuivenbergplein in Antwerpen, waarbij meerdere mannen de woning van rapper Para Turk (27) binnenvielen. Dat gebeurde na een uit de hand gelopen TikTok-ruzie. “Plots stak hij me met een scheermes in mijn gezicht”, zegt Ramzan. Para Turk reageert intussen op zijn beurt strijdvaardig in een nieuwe video.