Mara De Belder getuigt hoe ze van de stad het bericht kreeg dat ze haar kind beter thuis kan houden in plaats van naar de crèche te sturen wegens personeelstekort.
Volledig scherm
Mara De Belder getuigt hoe ze van de stad het bericht kreeg dat ze haar kind beter thuis kan houden in plaats van naar de crèche te sturen wegens personeelstekort. © Tessa Kraan

Na cultuur voert ook sociale sector actie tijdens Antwerpse gemeenteraad: “De crèche mailde om mijn kind zoveel mogelijk thuis te houden”

ANTWERPENNet zoals de gemeenteraad van oktober wordt ook die van november voorafgegaan door protesten. De actievoerende cultuurstudenten krijgen deze keer gezelschap van het sociaal middenveld, want ook op het kabinet van onderwijs- en jeugdschepen Jinnih Beels (Vooruit) wordt er bespaard. “Het stadsbestuur is rechtstreeks verantwoordelijk voor meer armoede in eigen stad.”

  1. “Dood aan S.”: drugsmaffia ontvoert per vergissing onschuldige buurman. Turks koppel al wekenlang opgejaagd
    PREMIUM
    Antwerpen/Hoboken

    “Dood aan S.”: drugsmaf­fia ontvoert per vergissing onschuldi­ge buurman. Turks koppel al wekenlang opgejaagd

    De twee Nederlandse mannen die in de nacht van woensdag op donderdag werden gearresteerd op de Boomsesteenweg zijn aangehouden. De Turkse bewoner B.S. van het pand dat de mannen viseerden is sinds enkele weken een target in het drugsmilieu. Drie weken geleden werd zijn buurman, die een verdieping onder B.S. woont, per vergissing ontvoerd en mishandeld. Een week later werd een aanslag gepleegd tegen de woning van de vriendin van B.S.