Hash Bamboo Shuffle brengt uitsluitend covers van Ferre Grignard maandagavond in De Muze.
Volledig scherm
Hash Bamboo Shuffle brengt uitsluitend covers van Ferre Grignard maandagavond in De Muze. © Tessa Kraan

Muzikaal eerbetoon aan Ferre Grignard (1939-1982) in zijn stamcafé De Muze

ANTWERPENOnder het goedkeurend oog van zijn portret in jazzcafé De Muze werd maandagavond een muzikale ode gebracht aan Ferre Grignard. De kunstenaar en muzikant overleed exact veertig jaar geleden nadat hij op zijn 43 jaar de strijd verloor tegen kanker. Biograaf-verzamelaar Philippe Golbert (51) zat als kind bij Ferre op de schoot en bracht met zijn band een hommage aan de oude boezemvriend van zijn vader.

 1. Van modeshows tot wijngadgets: op deze 7 plekken in de regio Antwerpen krijg je leuke extraatjes tijdens Weekend van de Klant
  PREMIUM
  Regio Antwerpen

  Van modeshows tot wijngad­gets: op deze 7 plekken in de regio Antwerpen krijg je leuke extraatjes tijdens Weekend van de Klant

  Op zaterdag 1 en zondag 2 oktober is het Weekend van de Klant. Dan word je bij verschillende zaken als klant in de watten gelegd en kan je genieten van speciale acties tijdens het shoppen. Van modeshows in Antwerpen tot een gratis wijngadget in Zandhoven: op deze zeven locaties in Antwerpen en omstreken geniet jij van speciale acties tijdens Weekend van de Klant.
 1. PORTRET. Ferre Grignard, ook 40 jaar na zijn overlijden een muzieklegende: “Bij Ferre was nooit iets serieus. Uiteindelijk betekende dat ook zijn doodsteek”
  PREMIUM
  ANTWERPEN

  PORTRET. Ferre Grignard, ook 40 jaar na zijn overlijden een muziekle­gen­de: “Bij Ferre was nooit iets serieus. Uiteinde­lijk betekende dat ook zijn doodsteek”

  De Bob Dylan van de Lage Landen. De John Lennon van Vlaanderen. Het enfant terrible van Antwerpen. Of gewoon ‘Ferre van achter den hoek’. Het is 40 jaar geleden dat kunstenaar, muzikant en levensgenieter Fernand Grignard op 43-jarige leeftijd de strijd tegen kanker verloor. Bij de zanger van ‘Ring, Ring, I’ve Got To Sing’ zat biograaf-verzamelaar Philippe Golbert (51) als kind ooit op de schoot. “Johnny Hallyday heeft muziek gejat en er een grote hit mee gescoord. Ferre heeft er nooit een frank van gezien.”
 2. Dan toch nog groot WK-dorp in Antwerpen voor Rode Duivels: “Naar voetbaltermen ongeziene productie om te vieren als nooit tevoren”
  ANTWERPEN

  Dan toch nog groot WK-dorp in Antwerpen voor Rode Duivels: “Naar voetbalter­men ongeziene productie om te vieren als nooit tevoren”

  Hoezo geen animo voor de Rode Duivels en het WK voetbal in Qatar? Dat is buiten festivalorganisatoren Ugur Akkus en Alain Geuns gerekend. Op de valreep zorgt het duo nog voor een groot supportersdorp om de Belgen richting goud te schreeuwen. Scène voor al dat feestgedruis is evenementenhal Waagnatie, zodat slecht weer geen spelbreker kan zijn. “Waarom zou België geen wereldkampioen kunnen spelen? Deze kans mogen we niet laten passeren.”