Een unieke gebeurtenis in de Keyserzaal van het museum.
Volledig scherm
Een unieke gebeurtenis in de Keyserzaal van het museum. © Boy Kortekaas / IIImagine

Museum voor Schone Kunsten blijft nog jaar dicht, maar deze duizend feestvarkens mochten er wel al de boel op stelten zetten

ANTWERPENOver een klein jaar opent het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA) na meer dan tien jaar renovatiewerken éindelijk de deuren. Maar duizend feestvarkens konden afgelopen weekend al eens proeven van het interieur van het schoonste monument van ’t stad. De Gentse broers achter danceduo Curtis Alto organiseerde er die dagen lang ‘IIImagine’. “Bij een concert in een museum denk je meteen zoiets artyfarty, maar niets bleek minder waar”

  1. IN BEELD. Werken Museum voor Schone Kunsten in laatste rechte lijn: “Het gebouw is zo mooi dat men zich afvraagt waarom er nog kunst in moet”
    ANTWERPEN

    IN BEELD. Werken Museum voor Schone Kunsten in laatste rechte lijn: “Het gebouw is zo mooi dat men zich afvraagt waarom er nog kunst in moet”

    Tien jaar. Zo lang moet de Antwerpenaar en bij uitbreiding de rest van de wereld al wachten op de heropening van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten. En ook in 2021 zullen de monumentale deuren nog gesloten blijven. Maar er is ook natuurlijk licht aan het einde van de tunnel en de laatste rechte lijn is ingezet. Wij passeren op de werf met potlood achter het oor en lens in de aanslag.