Een unieke gebeurtenis in de Keyserzaal van het museum.
Volledig scherm
Een unieke gebeurtenis in de Keyserzaal van het museum. © Boy Kortekaas / IIImagine

Museum voor Schone Kunsten blijft nog jaar dicht, maar deze duizend feestvarkens mochten er wel al de boel op stelten zetten

ANTWERPENOver een klein jaar opent het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA) na meer dan tien jaar renovatiewerken éindelijk de deuren. Maar duizend feestvarkens konden afgelopen weekend al eens proeven van het interieur van het schoonste monument van ’t stad. De Gentse broers achter danceduo Curtis Alto organiseerde er die dagen lang ‘IIImagine’. “Bij een concert in een museum denk je meteen zoiets artyfarty, maar niets bleek minder waar”

 1. Rusthuizen schakelen over op pen en papier na massale cyberaanval op Antwerpse stadsdiensten
  Antwerpen

  Rusthuizen schakelen over op pen en papier na massale cyberaan­val op Antwerpse stadsdien­sten

  Onbekenden hebben in de nacht van 5 op 6 december servers van Digipolis, de IT-partner van de stad Antwerpen gehackt. Daardoor raakten tal van stadsdiensten in de problemen. Afspraken maken bij de dienst bevolking, in het containerpark of bij de politie is voorlopig onmogelijk. Ook het stedelijk onderwijs en de woonzorgcentra van het Zorgbedrijf werden getroffen. Het Antwerpse parket is een opsporingsonderzoek gestart naar de nooit eerder geziene cyberaanval.
 2. IN BEELD. Werken Museum voor Schone Kunsten in laatste rechte lijn: “Het gebouw is zo mooi dat men zich afvraagt waarom er nog kunst in moet”
  ANTWERPEN

  IN BEELD. Werken Museum voor Schone Kunsten in laatste rechte lijn: “Het gebouw is zo mooi dat men zich afvraagt waarom er nog kunst in moet”

  Tien jaar. Zo lang moet de Antwerpenaar en bij uitbreiding de rest van de wereld al wachten op de heropening van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten. En ook in 2021 zullen de monumentale deuren nog gesloten blijven. Maar er is ook natuurlijk licht aan het einde van de tunnel en de laatste rechte lijn is ingezet. Wij passeren op de werf met potlood achter het oor en lens in de aanslag.