Een motorrijder (59) stief bij de aanrijding met vrachtwagen op Groenendaallaan in Merksem.
Volledig scherm
Een motorrijder (59) stief bij de aanrijding met vrachtwagen op Groenendaallaan in Merksem. © Marc De Roeck

Motard (59) overlijdt na ongeval met vrachtwagen aan Groenendaallaan in Merksem: “Vermijd de omgeving”

Aan de Groenendaallaan in Merksem is een dodelijk ongeval gebeurd met een motorfiets en een vrachtwagen, ter hoogte van de afrit Merksem. Daarbij liet een 59-jarige motorrijder het leven. Er is nog steeds zware verkeershinder in de omgeving.

  1. Vlaams parlement buigt zich over dubieuze erfenis aan KMSKA: “Dit schrikt andere privé-schenkers af, dat merken we nu al”
    PREMIUM

    Vlaams parlement buigt zich over dubieuze erfenis aan KMSKA: “Dit schrikt andere pri­vé-schen­kers af, dat merken we nu al”

    In de commissie cultuur van het Vlaams parlement vraagt men zich af of de erfenis van Gilberte ‘Gigi’ Ghesquière van 131 topwerken en nog eens 1,26 miljoen euro wel goed beheerd en besteed wordt door het Antwerps Museum voor Schone Kunsten (KMSKA). Na de commissie blijven er nog veel onduidelijkheden over, maar over één ding zijn alle partijen het eens: “Deze zaak is niet enkel een smet op het blazoen van KMSKA, maar zaait ook twijfel bij privé-bezitters om hun kunst nog te schenken aan publieke instellingen.”
    Antwerpen