Advocaat Weski (links) komt aan voor de inhoudelijke behandeling van het omvangrijke liquidatieproces rond leden van motorclub Caloh Wagoh, het zogeheten onderzoek Eris, in de gerechtsbunker in Amsterdam-Osdorp.
Volledig scherm
PREMIUM
Advocaat Weski (links) komt aan voor de inhoudelijke behandeling van het omvangrijke liquidatieproces rond leden van motorclub Caloh Wagoh, het zogeheten onderzoek Eris, in de gerechtsbunker in Amsterdam-Osdorp. © ANP

Moord op bestelling door motorbende: “Als je hem dit weekend doet, geef ik je snel 80.000 euro zonder gezeik”

Antwerpen/AmsterdamHet Nederlandse openbaar ministerie heeft het proces tegen de beruchte motorbende Caloh Wagoh in de Amsterdamse rechtszaal geopend met een videopresentatie van vijftien minuten. Met chatberichten, organigrammen en foto’s laat het OM zien dat Caloh Wagoh een meedogenloze, brute moordbende in opdracht van de Nederlandse drugsmaffia was. Caloh Wagoh wordt vervolgd voor vijf moorden, waaronder die op de Antwerpse zakenman Stefaan Bogaerts (55)

  1. REPORTAGE. Aan boord bij de Belgische Marine tijdens Vlootdagen in Antwerpen: “Van kok tot commandant: leven op een schip is zoals in een klein dorp”
    PREMIUM
    Antwerpen

    REPORTAGE. Aan boord bij de Belgische Marine tijdens Vlootdagen in Antwerpen: “Van kok tot commandant: leven op een schip is zoals in een klein dorp”

    Meer dan 10.000 kandidaat-rekruten, bootliefhebbers, nieuwsgierigen en toevallige passanten flaneerden dit weekend op de vlootdagen aan de Schelde. Ter hoogte van de cruiseterminal kon men aan boord gaan van de vloot van de Belgische Marine, aan de Orteliuskaai lokte het maritieme dorp dan weer potentiële collega’s van Defensie. Wij gingen langs en ontdekten de finesses van de stiel: “Avontuurlijke techniekers en mecaniciens zijn meer dan ooit nodig.”