Claude Marinower, schepen voor Economie, Innovatie en Digitalisering.
Volledig scherm
Claude Marinower, schepen voor Economie, Innovatie en Digitalisering. © Klaas De Scheirder

Mondmaskermachine of circulair schoonmaakproduct: stad Antwerpen maakt 1 miljoen euro vrij voor bedrijven met innovatieve oplossingen

Zeven bedrijven krijgen samen één miljoen euro van de stad om een innovatief voorstel verder uit te werken of te verwezenlijken. De stad selecteerde de zeven inzendingen na een oproep naar oplossingen om de economie toekomstbestendig te maken. “De Antwerpse metropool moet een trekkersrol spelen op het vlak van digitale innovatie”, aldus schepen voor Economie, Innovatie en Digitalisering Claude Marinower.

 1. Faroek zoekt slachtoffers van verdachte (40) die vrouwen niet betaalde na seksuele dienstverlening
  Antwerpen

  Faroek zoekt slachtof­fers van verdachte (40) die vrouwen niet betaalde na seksuele dienstver­le­ning

  De onderzoeksrechter heeft een man aangehouden op verdenking van verkrachting van vrouwen over heel Vlaanderen. De verdachte sprak met hen af en beloofde geld in ruil voor seks. Nadien betaalde hij zo goed als nooit. Maar liefst 26 vrouwen hebben een klacht tegen hem ingediend. Opsporingsprogramma Faroek op vtm lanceerde woensdag een oproep aan andere slachtoffers om met hun verhaal naar de politie te gaan.
 2. Karen Damen stelt jungle in Antwerps kinderziekenhuis voor: “Het helpt de kinderen bij het genezingsproces”
  PREMIUM
  ANTWERPEN/KONTICH

  Karen Damen stelt jungle in Antwerps kinderzie­ken­huis voor: “Het helpt de kinderen bij het genezings­pro­ces”

  Olifanten, leeuwen en giraffen. De gangen en kamers van het Koningin Paola Kinderziekenhuis in Antwerpen zien er voortaan uit als een jungle. Lotti Walters uit Kontich, die haar zoontje Ferre (6) verloor aan kanker, richtte de vzw ‘With love by Ferre’ op om de steriele ziekenhuissfeer aangenamer te maken voor kinderen. Karen Damen, meter van de vzw, kwam het oerwoud vrijdagmiddag mee openen. “Er heeft er eentje goedkeurend meegekeken van hierboven.”
 3. Antwerpse Stadsschouwburg voor het eerst sinds start pandemie weer open: “Strikte maatregelen en fijne theaterbeleving staan elkaar niet in de weg”
  Antwerpen

  Antwerpse Stads­schouw­burg voor het eerst sinds start pandemie weer open: “Strikte maatrege­len en fijne theaterbe­le­ving staan elkaar niet in de weg”

  De Stadsschouwburg in Antwerpen heeft het voorbije weekend voor het eerst sinds de start van de coronacrisis weer zijn deuren geopend voor een reeks voorstellingen van de Studio 100-productie ‘Nachtwacht: Het Vampierenbal’. Slechts 5 procent van de mensen die een ticket hadden, kwam niet opdagen. “We blikken tevreden terug op een geslaagd eerste weekend”, zegt Jan Van Esbroeck, CEO van Sportpaleis Group.