De ingang van de ondergrondse fietsenstalling aan het Centraal Station in Antwerpen.
Volledig scherm
De ingang van de ondergrondse fietsenstalling aan het Centraal Station in Antwerpen. © rv

Moeten we straks betalen om fiets onder Astridplein te parkeren? Stad en NMBS onderzoeken mogelijkheden om deel fietsenstalling veiliger te maken

Het Antwerpse stadsbestuur en de NMBS voeren gesprekken over het betalend maken van een deel van de fietsenstalling aan het Centraal Station. Ze willen daarmee de veiligheid van deze ondergrondse parking verbeteren.

0 reacties

 1. Oude Joepies gezocht voor collectie Erfgoedbibliotheek: “Belangrijke bron voor onderzoek”

  Oude Joepies gezocht voor collectie Erfgoedbi­bli­o­theek: “Belangrij­ke bron voor onderzoek”

  Rende jij vroeger ook op woensdag naar de krantenwinkel om de nieuwste poster van Zac Efron uit de Joepie te scheuren en boven je bed te hangen? Dan kan jij Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience misschien helpen. De Antwerpse bewaarbib zoekt namelijk alle Joepies die ooit verschenen zijn om in haar collectie op te nemen. “We worden vaak geassocieerd met oude literatuur, maar we verzamelen ook nieuw materiaal.”
  Antwerpen
 2. Philippo Rozen wil CO2-uitstoot van papierwerk compenseren door bomen te planten: “En onze partner Itec zorgt dat de printers blijven draaien”
  PREMIUM

  Philippo Rozen wil CO2-uit­stoot van papierwerk compense­ren door bomen te planten: “En onze partner Itec zorgt dat de printers blijven draaien”

  Philippo Rozen uit Kalmthout gaat het printproces voor de webshop en de vier winkels verduurzamen. Het gaat daarvoor een samenwerking aan met printbedrijf Itec uit Meer. De CO2-uitstoot van het ‘printerpark’ van Philippo wordt gecompenseerd door de aanplant van 120 bomen in het MVP-bos (Maatschappelijk Verantwoord Printen). “Het is een win-win want onze printers blijven optimaal werken en we dragen ons steentje bij aan het milieu en het klimaat”, zegt Henk Philippo.
  Ekeren
 3. HUIZENJACHT. De Antwerpse stationsbuurt, de mooiste toegangspoort tot de Koekenstad: “Een tweeslaapkamerappartement kost je hier 200.000 euro”
  PREMIUM

  HUIZEN­JACHT. De Antwerpse stations­buurt, de mooiste toegangs­poort tot de Koekenstad: “Een tweeslaap­ka­mer­ap­par­te­ment kost je hier 200.000 euro”

  Op zoek naar een nieuwe stek of gewoon nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen en waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week op onderzoek met een lokale immomakelaar. Deze week: de stationsbuurt in Antwerpen. “Misschien wel de meest bereikbare buurt van Antwerpen, en je hebt hier álles.”
  Antwerpen