De street art maakt reclame voor de serie Mocromaffia.
Volledig scherm
De street art maakt reclame voor de serie Mocromaffia. © Vlaams Belang

‘Mocromaffia’-street art op Antwerpse Zuid moet weg: “Kalasjnikov hoort niet thuis in straatbeeld”

AntwerpenDe street art op de Vlaamsekaai op het Antwerpse Zuid, met daarop reclame voor misdaadserie Mocromaffia op Streamz, moet tegen het einde van de maand verwijderd zijn. Het werk werd zonder vergunning tegen een elektriciteitskast geplaatst.

 1. Brabo staat niet langer droog: fontein en standbeeld na restauratie weer in volle glorie te bewonderen

  Brabo staat niet langer droog: fontein en standbeeld na restaura­tie weer in volle glorie te bewonderen

  Sinds eind februari moesten toeristen (én Antwerpenaren) het met wat herashekken rond de iconische Brabofontein doen, maar vandaag is Brabo weer in volle glorie te bewonderen. De rotspartij van de fontein op de Grote Markt werd gerestaureerd, waarvoor het water tijdelijk werd afgesloten. Die werken zijn nu afgerond: burgemeester Bart De Wever (N-VA) en schepen Annick De Ridder (N-VA) mochten met een druk op de knop het water opnieuw laten stromen.
  Antwerpen
 2. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
  PREMIUM

  Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

  In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?