Vlaams minister voor Gelijke Kansen Bart Somers kijkt hoe Runar leert wandelen met een staprobot in TrainM in Antwerpen.
Volledig scherm
Vlaams minister voor Gelijke Kansen Bart Somers kijkt hoe Runar leert wandelen met een staprobot in TrainM in Antwerpen. © Klaas De Scheirder

Minister van Gelijke Kansen Somers bezoekt hoogtechnologisch revalidatiecentrum TrainM: “Belangrijke stappen voor mensen met een beperking”

AntwerpenHet state of the art revalidatiecentrum TrainM in Antwerpen kreeg op de vooravond van internationale dag van personen met een handicap bezoek van Bart Somers, Vlaams minister Voor Gelijke Kansen. De hoogtechnologische robots waarmee patiënten, waaronder baby Pia, opnieuw leerden wandelen wekten belangstelling op: “Dankzij hun geloof in technologische vooruitgang worden hier elke dag stappen vooruit gezet voor mensen met een beperking.”

 1. Je zoons opvoeden tot fatsoenlijke mannen: elf tips van professionals

  Je zoons opvoeden tot fatsoenlij­ke mannen: elf tips van professio­nals

  Na de Boos-aflevering over seksueel grensoverschrijdend gedrag bij talentenjacht The Voice zong het eensgezind rond op sociale media: Protect your daughters. Educate your sons. Daar ligt een schone taak voor ouders, verzorgers en docenten, maar hoe kunnen we ermee aan de slag? Rutgers-programmamanager Willy van Berlo en orthopedagoog Bryan van Dansik geven tips over hoe we jongens (en meisjes) al vroeg kunnen voorlichten.
 2. GETEST. Gorillas, de service die op enkele minuten je boodschappen aan huis bezorgd: “Snel zijn ze wel, maar voor die restaurantprijs mag dat ook”
  PREMIUM

  GETEST. Gorillas, de service die op enkele minuten je boodschap­pen aan huis bezorgd: “Snel zijn ze wel, maar voor die restaurant­prijs mag dat ook”

  Moe, te druk bezig of gewoonweg lui: er zijn allerhande redenen waarom naar de winkel gaan dat ene taakje te veel lijkt. Na de zoveelste hongeraanval - en alweer niks in huis- besloot onze vrouw de onlangs in Antwerpen gelanceerde app Gorillas uit te testen, de service die beweert jouw boodschappen in ‘enkele minuten’ aan huis te leveren.