Minister Lydia Peeters (Open Vld) kan nog geen definitieve timing geven voor de uitrol van de fietsstraat die de Turnhoutsebaan wordt. "Maar gezien het aantal verkeersslachtoffers moet het snel gaan."
Volledig scherm
PREMIUM
Minister Lydia Peeters (Open Vld) kan nog geen definitieve timing geven voor de uitrol van de fietsstraat die de Turnhoutsebaan wordt. "Maar gezien het aantal verkeersslachtoffers moet het snel gaan." © BELGA

Minister Lydia Peeters heeft haast met Turnhoutsebaan: “We kunnen ons niet nog eens vijf jaar lang 50 slachtoffers met ernstig letsel veroorloven”

Antwerpen/BorgerhoutVlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) zet door met haar plan om van de Turnhoutsebaan een fietsstraat te maken. “Veertig tot vijftig verkeersslachtoffers per jaar is niet aanvaardbaar, dus moeten we op korte termijn iets doen”, zei ze maandag. “Als het plan helemaal uitgewerkt is, zullen we met alle betrokken instanties overleggen. Uiteraard ook met de stad.”

  1. Buiten koerierbedrijven GLS en PostNL hun chauffeurs uit? Monsterproces tegen toplui van start: “Chauffeurs hebben geen enkele stem”
    Antwerpen/Puurs

    Buiten koerierbe­drij­ven GLS en PostNL hun chauffeurs uit? Monsterpro­ces tegen toplui van start: “Chauffeurs hebben geen enkele stem”

    De toplui van pakjesdiensten PostNL (Rudy Van Rillaer) en GLS (Luc De Schryver) staan voor de rechtbank op verdenking van sociale fraude. De manier waarop zij onderaannemers tewerkstellen, strookt volgens de Antwerpse arbeidsauditeur niet met de wetgeving op de sociale zekerheid (RSZ). Bij 52 koerierbedrijfjes die voor PostNL of GLS werken, zijn inbreuken op de belastingen of RSZ-wetgeving vastgesteld. Het monsterproces start volgend jaar op 2 september.