Annelies Verlinden (cd&v) is donderdagavond in Antwerpen te vinden voor een iftar waar de LGBTQ+-gemeenschap specifiek welkom is.
Volledig scherm
Annelies Verlinden (cd&v) is donderdagavond in Antwerpen te vinden voor een iftar waar de LGBTQ+-gemeenschap specifiek welkom is. © AFP

Minister Annelies Verlinden (CD&V) woont iftar bij in Hilton-hotel: “We schuiven tafels bij voor LGBTQ+-gemeenschap”

Na alle commotie over het annuleren van Queer Iftar in Borgerhout heeft Fedactio (Federatie van Actieve Verenigingen in België) beslist haar iftar van donderdagavond in het Hiltonhotel uit te breiden met enkele tafels voor de LGBTQ+-gemeenschap. Onder andere minister voor Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) zal er te gast zijn. “Iftar staat voor samenhorigheid en solidariteit. Iedereen is welkom.”

 1. De Roma en Merhaba houden voet bij stuk, Queer Iftar gaat niet door: “Met politie aan de deur jagen we mensen misschien zelfs schrik aan”

  De Roma en Merhaba houden voet bij stuk, Queer Iftar gaat niet door: “Met politie aan de deur jagen we mensen misschien zelfs schrik aan”

  Het regende dinsdag verontwaardigde reacties na het afgelasten van Queer Iftar voor moslims binnen de LGBTQ+-gemeenschap. Politici zoals Bart Somers (Open Vld) en Kevin Vereecken (N-VA) lieten meteen spierballen rollen en willen het evenement toch zien doorgaan. Stad en politie moeten de veiligheid dan maar waarborgen. Maar volgens de organisatie is dat geen optie. “Dat betekent niet dat we het onderwerp niet meer zullen aansnijden”, klinkt het.
 2. Schoonheidsspecialiste Kathleen (47) op weg naar assisen voor dood privébankier: “Ze herinnert zich niets van de feiten”
  PREMIUM

  Schoon­heids­spe­ci­a­lis­te Kathleen (47) op weg naar assisen voor dood privéban­kier: “Ze herinnert zich niets van de feiten”

  De raadkamer in Antwerpen stuurt de 47-jarige schoonheidsspecialiste Kathleen H. toch richting assisen. De beschuldiging: doodslag op Didier Van den Nieuwenhuysen, privébankier bij Belfius. De procureur wilde de feiten herkwalificeren naar ‘opzettelijke slagen en verwondingen’, maar Nina Van Eeckhaut, die de weduwe van Didier bijstaat, legt zich daar niet bij neer. “Zo’n afgezwakte betichting zou voor H. een beloning zijn”, zegt de advocate.
  Antwerpen