De meerderjarige verkrachter A.S. werd al wel veroordeeld: hij zit een straf van 5 jaar uit.
Volledig scherm
De meerderjarige verkrachter A.S. werd al wel veroordeeld: hij zit een straf van 5 jaar uit. © rv

Minderjarige verkrachter vecht tegen uithandengeving

Een Afghaanse jongeman verzet zich tegen de uithandengeving door de jeugdrechter. De jongen was 16 jaar toen hij een meisje uit Rijkevorsel verkrachtte. Het Vlaams parlement stemde in september snelsnel een nieuw decreet toen bleek dat minderjarige verkrachters dreigden vrijuit te gaan. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Jong Vld-er Aimé Schrauwen (26) in het verzet tegen de avondklok: “Een politieman die door de megafoon roept hoeveel minuten je nog hebt om thuis te zijn? Beangstigend als dat normaal wordt”
    PREMIUM

    Jong Vld-er Aimé Schrauwen (26) in het verzet tegen de avondklok: “Een politieman die door de megafoon roept hoeveel minuten je nog hebt om thuis te zijn? Beangsti­gend als dat normaal wordt”

    Aimé Schrauwen (26) is één van de Antwerpenaren die het vuur opent op de vorige week ingevoerde avondklok. De Open Vld-er en student Publiekrecht gelooft dat de grondwet is geschonden en trekt geflankeerd door twee advocaten en negen andere Antwerpenaren naar de rechtbank. “Gaan we elke keer de cijfers stijgen de mensen opnieuw en opnieuw in hun vrijheden beperken? Nee toch?”