Het plaatsen van nestkasten voor mezen op locaties waar de eikenprocessierups voor problemen zorgt, helpt om het aantal rupsen terug te dringen.
Volledig scherm
Het plaatsen van nestkasten voor mezen op locaties waar de eikenprocessierups voor problemen zorgt, helpt om het aantal rupsen terug te dringen. © Toon Verheijen

Mezenproject om eikenprocessierups te bestrijden krijgt positieve evaluatie

AntwerpenHet plaatsen van nestkasten voor mezen op locaties waar de eikenprocessierups voor problemen zorgt, helpt om het aantal rupsen terug te dringen. Dat blijkt volgens de provincie Antwerpen uit een eerste evaluatie van een nestkastenproject dat in 2020 werd opgestart. Op basis van het aantal getelde mezenjongen, concludeert de provincie dat de vogeltjes al zowat 450.000 rupsen en andere insecten verorberden.

  1. Coca-Cola goes electric: drankenproducent doet lokale leveringen voortaan met 30 elektrische trucks
    Antwerpen

    Coca-Cola goes electric: drankenpro­du­cent doet lokale leveringen voortaan met 30 elektri­sche trucks

    Coca-Cola gaat zijn ‘laatste kilometer’-leveringen aan klanten in België voortaan door 30 elektrische trucks laten doen. De drankenproducent, die zo in één klap over de grootste vloot elektrische trucks van ons land beschikt, spaart daarmee jaarlijks 75 procent CO2-uitstoot uit, in vergelijking met dieseltrucks. De eerste vier vrachtwagens gingen donderdag in Antwerpen de baan op. En wij waren erbij.