De Brandweer Zone Antwerpen hield zondagvoormiddag een brandweeroefening aan de kathedraal van Antwerpen. Er werd ook geoefend op het aanleggen van een grootwatertransport van op de kaaien tot aan de kathedraal.
Volledig scherm
PREMIUM
De Brandweer Zone Antwerpen hield zondagvoormiddag een brandweeroefening aan de kathedraal van Antwerpen. Er werd ook geoefend op het aanleggen van een grootwatertransport van op de kaaien tot aan de kathedraal. © Marc De Roeck

Met slangen van 600 meter lang tussen Schelde en kathedraal: brandweer leert op indrukwekkende wijze hoe wij Notre Dame-drama kunnen verhinderen

AntwerpenDe Brandweer Zone Antwerpen heeft zondagmorgen een grootschalige brandweeroefening gehouden aan de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. Er werd onder meer geoefend om een een grootwatertransport aan te leggen van de Schelde tot aan het mooiste en bekende monument in de Antwerpse binnenstad waar een fictieve dakbrand woedde. “Als daar ooit echt iets gebeurt, moeten de vele brandweerlieden een geoliede machine vormen.”

  1. En toen was er taart: ludiek protest handelaars Groenplaats tegen horecakraampjes op plein
    Antwerpen

    En toen was er taart: ludiek protest handelaars Groen­plaats tegen horeca­kraam­pjes op plein

    Wie zaterdagnamiddag toevallig over de Groenplaats liep, kon gratis friet, taart of drank scoren. De aanleiding was nochtans bittere ernst: de horeca-uitbaters rond het plein protesteerden op deze manier tegen het toenemend aantal kraampjes dat dezelfde soort producten verkoopt. “We willen overleg over dit probleem met het stadsbestuur”, zegt Vincent Schietekat van vzw Groenplaats.