Met enige aarzeling reed De Wever toch met succes het trapje af.
Volledig scherm
Met enige aarzeling reed De Wever toch met succes het trapje af. © Joel Hoylaerts/Photo News

Met knikkende knieën: Bart De Wever springt van trappen stadhuis ter ere van 20 jaar fietspolitie in Antwerpen

De lokale politie van Antwerpen viert dit jaar de twintigste verjaardag van het Orida-fietsteam. Het team is zo’n belangrijk onderdeel geworden van de stadspolitie dat het aantal fietsende inspecteurs het komende jaar van dertig naar veertig medewerkers uitgebreid wordt. Burgemeester Bart De Wever (N-VA) en dochterlief testten de politiefietsen donderdagnamiddag eigenhandig uit.

  1. Al twaalf jaar een Michelinster, en Roger Van Damme denkt nog niet aan stoppen: "Ik blijf vernieuwen, al moet je ermee kunnen leven dat je je ster kwijtraakt”
    PREMIUM
    Antwerpen

    Al twaalf jaar een Michelin­ster, en Roger Van Damme denkt nog niet aan stoppen: "Ik blijf vernieuwen, al moet je ermee kunnen leven dat je je ster kwijtraakt”

    Op maandag 23 mei worden de nieuwe Michelinsterren uitgereikt voor België en Luxemburg. Roger Van Damme (51) van Het Gebaar mag al twaalf jaar lang een ster op zijn naam schrijven, en zo gaat hij al het langst mee van de Antwerpse sterrenchefs. Ondertussen is Het Gebaar aan een volledige make-over bezig. “Ik ambieer geen twee sterren, maar je moet wel meeblijven met je tijd.”