De Bisschopstraat en de Constitutiestraat waren de dag van de feiten in 2021 een tijd afgesloten voor het verkeer. Op verschillende plaatsen waren bloedvlekken te zien van het slachtoffer.
Volledig scherm
De Bisschopstraat en de Constitutiestraat waren de dag van de feiten in 2021 een tijd afgesloten voor het verkeer. Op verschillende plaatsen waren bloedvlekken te zien van het slachtoffer. © Marc De Roeck

Messentrekker riskeert 7 jaar cel maar ontkent moordpoging

AntwerpenHet openbaar ministerie heeft woensdag zeven jaar cel gevorderd voor Otman B. (37). Tijdens een vechtpartij vorig jaar zou hij Adil A. vijf keer met een mes hebben gestoken. De dertiger, die vervolgd wordt voor poging tot moord, ontkent dat hij de messteken had toegebracht.

  1. IN BEELD. Zo hebt u hem nog nooit gezien: Bart De Wever speelt overtuigende gijzelnemer tijdens oefening van politie en brandweer: “Ik wil de burgemeester spreken!”

    IN BEELD. Zo hebt u hem nog nooit gezien: Bart De Wever speelt overtuigen­de gijzelne­mer tijdens oefening van politie en brandweer: “Ik wil de burgemees­ter spreken!”

    De Antwerpse politie en brandweer hebben woensdag een demonstratie in Antwerpen gegeven waarbij burgemeester Bart De Wever (N-VA) optrad als gijzelnemer. In de stad is een intense samenwerking ontstaan tussen politie en brandweer in de Casualty Extraction Rescue Teams (CE-RT). De voorbije maanden werden in die teams al honderden politie- en brandweermensen opgeleid.