Een beleid rond zwerfkatten is een van de speerpunten waar GAIA graag werk van ziet worden gemaakt.
Volledig scherm
Een beleid rond zwerfkatten is een van de speerpunten waar GAIA graag werk van ziet worden gemaakt. © Geert De Rycke

Merksem is zeer diervriendelijk: GAIA geeft 88 procent aan district van burgemeester Luc Bungeneers

Antwerpen/MerksemHet district Merksem heeft het diervriendelijkste bestuur van de stad Antwerpen. Dierenwelzijnsorganisatie GAIA heeft dat berekend op basis van een enquête. Merksem haalt een fraaie score van 88 procent en moet daarmee in het arrondissement Antwerpen enkel Brasschaat nipt laten voorgaan.

 1. Grootste rampoefening in vijf jaar loopt op wieltjes in het ZNA Cadix: “Tijdens een ramp zullen lopende operaties nog afgemaakt worden”

  Grootste rampoefe­ning in vijf jaar loopt op wieltjes in het ZNA Cadix: “Tijdens een ramp zullen lopende operaties nog afgemaakt worden”

  Een grote brand op de spoed of een langdurige stroompanne in het operatiekwartier? Het kan gebeuren in een ziekenhuis, ook in het ZNA Cadix. Maar niet onvoorbereid. Dat hielpen medewerkers, figuranten en de Antwerpse hulpdiensten vandaag bewijzen tijdens de grootste rampoefening in de laatste vijf jaar. En dat ging vlot, zij dat het ziekenhuis nog niet operationeel is: “Tegen dan moeten we zorgen dat we niets aan het lot overlaten.”
  Antwerpen
 2. Duizend burgers doen beroep op hulp van de stad Antwerpen bij belastingaangiften: “Iedereen kent de stress wel”

  Duizend burgers doen beroep op hulp van de stad Antwerpen bij belasting­aan­gif­ten: “Iedereen kent de stress wel”

  De tijd is weer aangebroken om uw belastingaangifte in te vullen, wat voor vele burgers (terecht) een moeilijke taak blijkt. Daarom organiseert de stad Antwerpen samen met de FOD Financiën voor de tweede keer fysieke zitdagen om de paperassen dankzij experten gratis te trotseren. Dit jaar vullen duizend burgers de beschikbare tijdslots in: “Er blijkt dus heel veel nood te zijn.”
  Antwerpen