Lindsay, 13-jarig meisje dat zwaar toegetakeld werd door enkele medeleerlingen van het Stedelijk Lyceum in Merksem
Volledig scherm
Lindsay, 13-jarig meisje dat zwaar toegetakeld werd door enkele medeleerlingen van het Stedelijk Lyceum in Merksem © Photo News

Meisjes van 12 en 13 jaar opgepakt voor agressie aan schoolpoort in Merksem

De Antwerpse politie heeft vandaag twee minderjarigen, meisjes van 12 en 13 jaar, opgepakt voor de vechtpartij aan de schoolpoort van het Stedelijk Lyceum in Merksem. Daar werd de 13-jarige Lindsay na schooltijd in elkaar geslagen door een groepje medeleerlingen. De twee opgepakte meisjes zijn onder voorwaarden weer vrijgelaten. “Zij beseffen dat hun gedrag ontoelaatbaar is”, zegt advocaat Bart Vanmarcke.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Mondmaskermachine of circulair schoonmaakproduct: stad Antwerpen maakt 1 miljoen euro vrij voor bedrijven met innovatieve oplossingen

  Mondmasker­ma­chi­ne of circulair schoonmaak­pro­duct: stad Antwerpen maakt 1 miljoen euro vrij voor bedrijven met innovatie­ve oplossin­gen

  Zeven bedrijven krijgen samen één miljoen euro van de stad om een innovatief voorstel verder uit te werken of te verwezenlijken. De stad selecteerde de zeven inzendingen na een oproep naar oplossingen om de economie toekomstbestendig te maken. “De Antwerpse metropool moet een trekkersrol spelen op het vlak van digitale innovatie”, aldus schepen voor Economie, Innovatie en Digitalisering Claude Marinower.
 1. Bart De Wever kijkt met strakke blik naar het noorden: “Nederland rijdt een sprint tegen de drugsmaffia. Als we nu niet hoger schakelen, verschuiven alle problemen naar ons”
  PREMIUM

  Bart De Wever kijkt met strakke blik naar het noorden: “Nederland rijdt een sprint tegen de drugsmaf­fia. Als we nu niet hoger schakelen, verschui­ven alle problemen naar ons”

  De Antwerpse gemeenteraad debatteert maandag over het drugsgeweld in de stad. Ondertussen lijkt het door de veelbesproken Operatie Nachtwacht met BearCats en gerichte controles weer rustiger in Deurne. Burgemeester Bart De Wever (N-VA) tempert wel de verwachtingen. “Niemand kan uitsluiten dat binnen een maand of vier niet nog zwaarder geweld onze kant uitkomt, aangestuurd vanuit Dubai of Amsterdam.” Lees alles over de drugsoorlog in Antwerpen in ons dossier.
 2. Onderdelen ponton nieuwe cruiseterminal op weg naar Antwerpen

  Onderdelen ponton nieuwe cruiseter­mi­nal op weg naar Antwerpen

  De onderdelen van het ponton van de nieuwe Antwerpse cruiseterminal zijn onderweg naar het Steenplein. Samen zullen ze het nieuwe ponton van 350 meter lang vormen waaraan zee- en riviercruises aanmeren ter hoogte van Het Steen. De delen komen op verschillende dagen en tijdstippen aan. De komende maanden worden ze ter plekke afgewerkt en aan elkaar gemonteerd. Als alles vlot verloopt, zijn de werken afgerond in het voorjaar van 2021.