Port Of Antwerp organiseert deze zomer De Haven Zomert met verschillende activiteiten.
Volledig scherm
Port Of Antwerp organiseert deze zomer De Haven Zomert met verschillende activiteiten. © rr

Megaschip spotten of rondleiding volgen in het Havenhuis? Haven organiseert zomer lang activiteiten

AntwerpenEen megaschip spotten, een muzikale rondleiding in het Havenhuis volgen, meedoen aan een workshop streetart of zelf op pad gaan met je fiets? De Antwerpse Haven organiseert deze zomer opnieuw De Haven Zomert, waarbij er verschillende activiteiten op de planning staan in en rond de haven. 

 1. Tientallen collega’s en familieleden wachten op nieuws: “Normaal belt Carlos altijd terug”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Tientallen collega’s en familiele­den wachten op nieuws: “Normaal belt Carlos altijd terug”

  De Portugese Adriana komt met tranen in haar ogen op de rampplek van Nieuw Zuid aan. “Waar is Carlos? Waar is Carlos”, blijft zij maar vragen. Zij krijgt geen antwoord. “Normaal belt Carlos terug als ik hem bel. Soms duurt het even omdat hij op de werf niet altijd zijn telefoon op zak heeft. Maar nu wacht ik al uren op zijn antwoord. Er komt niets.” Twee arbeiders zijn nog vermist.
 2. De eerste schooldag van K’do na instorten gebouw aan Nieuw Zuid: “Mijn eerste gedachte: ‘Wat als dit in september was gebeurd?’”
  PREMIUM
  Antwerpen

  De eerste schooldag van K’do na instorten gebouw aan Nieuw Zuid: “Mijn eerste gedachte: ‘Wat als dit in september was gebeurd?’”

  Na de ineenstorting van het nieuwe schoolgebouw op het Nieuw Zuid stond de wereld van basisscholen Zuidzin en K’do even stil. Zij namen normaal gesproken vanaf september met hun 250 leerlingen intrek in de nieuwe ‘KUUB’, en zouden daar een nieuw studioproject starten. Ook voor de ouders van de leerlingen is dit een zware klap: “Ouders schreven hun kinderen speciaal in deze scholen in vanwege het pedagogisch concept en nieuwe gebouw.”