Meestertypograaf Louis Van den Eede is op 93-jarige leeftijd overleden. Hij gaf onder andere vorm aan de krant Het Laatste Nieuws.
Volledig scherm
Meestertypograaf Louis Van den Eede is op 93-jarige leeftijd overleden. Hij gaf onder andere vorm aan de krant Het Laatste Nieuws. © Frederik Hulstaert voor Plantin Instituut voor Typografie

‘Meestertypograaf’ Louis Van den Eede (93) overleden: “Eén van de briljantste vormgevers van zijn generatie”

ANTWERPENMeestertypograaf. Een beter begrip bestaat er niet om Louis Van den Eede te beschrijven, die begin deze week op 93-jarige leeftijd overleed. Met zijn typografieën, ontwerpen en huisstijlen sleepte hij de ene na de andere prijs in de wacht voor uitgeverijen als Pelckmans, Lannoo en Mercatorfonds. In 1995 blies hij nieuw leven in het Plantin Instituut voor Typografie én hij gaf in een vorig leven zelfs vorm aan deze krant. “Hij won de ene prijs na de andere voor het mooiste boek.”

  1. Brainbridge rekruteert al kwarteeuw IT-experten voor waaier aan bedrijven: “Juiste talent vinden is dubbel zo moeilijk als vijf jaar geleden”

    Brainbrid­ge rekruteert al kwarteeuw IT-experten voor waaier aan bedrijven: “Juiste talent vinden is dubbel zo moeilijk als vijf jaar geleden”

    Een moeilijke start hoeft een stralende toekomst niet in de weg te staan: het Antwerpse bedrijf Brainbridge geldt na 25 jaar als een belangrijk speler in de rekrutering van IT-experten voor een waaier aan bedrijven. Maandag werd dat met de medewerkers gevierd. “Je moet avontuurlijk durven te zijn. Soms lukt een project niet en moet je dat óók aanvaarden”, zegt oprichter en algemeen directeur Peter Wens.
    Antwerpen