Politiezone Antwerpen
Volledig scherm
© Politiezone Antwerpen

Meer dan 30 bromfietshelmen teruggevonden

AntwerpenEen opvallende vaststelling van de Antwerpse politie. De afgelopen twee weken zijn zij erin geslaagd om meer dan 30 vermiste bromfietshelmen terug te vinden. Het ging om helmen die door de gebruikers van elektrische huurbromfietsen gestolen of niet correct ingeleverd werden. 

 1. Antwerpse moskee De Koepel verliest erkenning: “We wisten niet wie er imam was”
  Antwerpen

  Antwerpse moskee De Koepel verliest erkenning: “We wisten niet wie er imam was”

  De Antwerpse moskee De Koepel verliest haar erkenning. Dat besliste Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open VLD) maandag. Oorzaak is het manifest weigeren om transparantie te verschaffen over de werking van de moskee en geen enkele administratieve verplichting na te leven. “Er is nog nooit een jaarrekening neergelegd. Er is zelfs niet geweten wie in het bestuur zetelt en wie de imam is”, klinkt het bij de minister.
 2. Rubenskapel in Antwerpse Sint-Jacobskerk geselecteerd voor ‘Erfgoed Challenge’
  Antwerpen

  Rubenska­pel in Antwerpse Sint-Jacobskerk geselec­teerd voor ‘Erfgoed Challenge’

  Het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium (KIK), de instelling die Belgisch erfgoed documenteert, bestudeert en conserveert, organiseert voor de eerste keer de ‘Erfgoed Challenge’, een initiatief om erfgoedschatten in de kijker te zetten. In Antwerpen is het interieur van de Rubenskapel in de Sint-Jacobskerk geselecteerd. Stemmers van het winnende erfgoedobject maken kans op een eeuwig geldend toegangsticket voor hun favoriete erfgoed.