Zo zullen de mondmaskers van Medimundi er uitzien
Volledig scherm
Zo zullen de mondmaskers van Medimundi er uitzien © Medimundi

Medimundi kan eind augustus starten met productie hoogwaardige Belgische mondmaskers

Tegen het einde van deze maand kan Medimundi, de spin-off van UAntwerpen en Cartamundi, starten met de productie van hoogwaardige mondmaskers voor de zorgsector. Dat zegt een woordvoerder bij het bedrijf dinsdag. “Door de tweede golf krijgen we veel vragen, we werken dag en nacht om zo snel mogelijk te kunnen starten.”

 1. Zes maanden corona in Antwerpen: ZNA-ziekenhuizen lagen nooit vol, maar moesten wel driemaal zoveel zorgverleners op intensive care inzetten
  PREMIUM

  Zes maanden corona in Antwerpen: ZNA-ziekenhui­zen lagen nooit vol, maar moesten wel driemaal zoveel zorgverle­ners op intensive care inzetten

  De Antwerpse ZNA-ziekenhuizen hebben de coronastorm voorlopig goed doorstaan, zo blijkt uit cijfers van de voorbije zes maanden. “Op geen enkel moment lag een van onze ziekenhuizen vol”, zegt woordvoerder Tom Van de Vreken. De piek viel op 9 april met 203 Covid-patiënten. Tijdens de zomerse heropflakkering – een kleine tweede golf – lag dat maximum begin augustus op 44 patiënten.
 2. Leerlingen De Tjalk zijn nog altijd uren onderweg naar school: “En nu bij 30 graden en zonder airco in de bus”

  Leerlingen De Tjalk zijn nog altijd uren onderweg naar school: “En nu bij 30 graden en zonder airco in de bus”

  Bij de start van het nieuwe schooljaar kwamen verschillende verhalen naar boven van kinderen uit het buitengewoon onderwijs die uren op de bus naar school zaten. Zo ook de leerlingen van De Tjalk in Antwerpen: de leerlingen met een fysieke en soms ook mentale beperking zaten soms tot vier uur op de bus. Daar is volgens directrice Ingrid Henckens nog niet veel aan veranderd, ondanks de versoepeling van de maatregelen. “De situatie blijft schrijnend.”