Mediamarkt dient klacht in na rellen in Antwerps filiaal

Mediamarkt dient klacht tegen onbekenden in na de zware rellen van woensdagavond. Toen herleidden zo'n 400 jongeren het filiaal op de Antwerpse Keyserlei tot een ravage.

Rekken werden woensdag vernield, de zaak werd tot een puinhoop herleid. De jongeren verzamelden in de Mediamarkt voor een signeersessie van de Nederlandse rapper Josylvio, maar die kon niet doorgaan. De politie moest tussenkomen en de zaak werd na de rellen gesloten.

De politie moest ter plaatse komen omdat het personeel van Mediamarkt de winkel niet meer onder controle had. “Er werden vernielingen aangebracht en dingen gestolen, ook de klanten die niet voor de signeersessie kwamen, ondervonden hinder door het tumult”, zei politiewoordvoerder Willem Migom daar eerder over in deze krant. “Onze diensten kwamen ter plaatse om de openbare orde te herstellen. Dat ging vlot”, benadrukt Migom.

Mediamarkt maakte vandaag de balans op van de schade en besloot klacht in te dienen tegen onbekenden. De politie is een onderzoek gestart.

Volledig scherm
Honderden rellende jongeren herleiden Mediamarkt tot ravage © RV
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Tijgerpython Germaine keert wellicht nooit meer terug naar baasje: “Kans dat college vergunning geeft is onbestaande”

  Tijgerpy­thon Germaine keert wellicht nooit meer terug naar baasje: “Kans dat college vergunning geeft is onbestaan­de”

  De kans dat Yves Loones en zijn gezin hun tijgerpython Germaine ooit nog terugzien is bijzonder klein. Yves kreeg bij de politie te horen dat de kans erg klein is dat de stad een vergunning zal toekennen. “Het schepencollege moet hierover beslissen en die zullen dat blijkbaar nooit goedkeuren. Stel dat er iets zou gebeuren is de stad mee verantwoordelijk. Onbegrijpelijk, ik wil alle verantwoordelijkheid op mij nemen.” De stad laat weten dat er nog geen beslissing is genomen omdat er nog geen vergunning is aangevraagd.
 2. Fotograaf Stephan Vanfleteren houdt overzichtstentoonstelling in Fotomuseum: “Acht maanden in mijn kelder geleefd om foto’s te selecteren”
  PREMIUM

  Fotograaf Stephan Vanflete­ren houdt overzichts­ten­toon­stel­ling in Fotomuseum: “Acht maanden in mijn kelder geleefd om foto’s te selecteren”

  De Belgische fotograaf Stephan Vanfleteren (50) pakt vanaf volgende week uit met zijn eerste overzichtstentoonstelling ‘Present’. Hij neemt daarvoor het hele Fotomuseum in. Nog nooit eerder werd het hele museum ingenomen door één fotograaf. Naast Vanfleterens bekende werken zal je er ook pareltjes zien die hij terugvond in zijn allereerste fotomappen. “Alsof ik naar mijn eigen leven terugkijk”, zegt hij. “Ik vertoefde 8 maanden in mijn kelder om deze selectie te maken. Dit is heel spannend want als er nu geen volk op af komt is dat zonde van al die tijd”, lacht hij.