Het gerechtsgebouw in Antwerpen.
Volledig scherm
Het gerechtsgebouw in Antwerpen. © Klaas De Scheirder

Medewerkster van parket Antwerpen aangehouden in nasleep Operatie Sky

Een medewerker van het parket van Antwerpen is aangehouden in de nasleep van Operatie Sky. Dat is bevestigd aan onze redactie. Er werd een dossier opgemaakt nadat speurders de vele miljoenen berichten in Operatie Sky uitlazen, waaruit bleek dat de medewerker verdachte handelingen stelde.

0 reacties

 1. ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’
  VRAAG & ANTWOORD

  ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’

  ‘Op de route Eindhoven-Schiphol bestaat een groot deel van de snelweg uit vijf rijstroken’, aldus lezer Tuscar Leiseboer in de vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Vaak rijden er auto’s op de vierde of zelfs vijfde rijstrook terwijl er meer dan genoeg ruimte is op de eerste drie. Als ik op de eerste strook rijd en zo’n auto in wil halen, moet ik dan helemaal naar de vijfde (meest linker) strook als er iemand op de vierde rijdt?’
 1. Na bedreigingen uit drugsmilieu: De Wever verplaatst zich in gepantserde wagen met bewakers
  PREMIUM

  Na bedreigin­gen uit drugsmili­eu: De Wever verplaatst zich in gepantser­de wagen met bewakers

  Voor het huis van Bart De Wever in Deurne staat sinds vorige week een politiecombi, en houden twee agenten de wacht met mitrailleurs. De burgemeester van Antwerpen krijgt opnieuw politiebewaking, omdat het gerecht over informatie beschikt dat drugscriminelen in nasleep van operatie Sky een aanslag op zijn leven beramen. De N-VA-voorzitter is daarom onder ‘close protection’ geplaatst. Waar hij gaat, zullen minstens drie paar ogen hem volgen.
 2. Sam Van Rooy (Vlaams Belang) steelt de show in debat over geweigerd stadsgedicht: “Mooie ode aan technisch geschoolde jongeren”
  Antwerpen

  Sam Van Rooy (Vlaams Belang) steelt de show in debat over geweigerd stadsge­dicht: “Mooie ode aan technisch geschoolde jongeren”

  Het geweigerde stadsgedicht van Ruth Lasters én haar ontslag zinderde maandag ook na in de gemeenteraad. Sam Van Rooy (Vlaams Belang) oogstte verbazing bij meerderheid en oppositie toen hij het gedicht prees en zelfs voordroeg. “Het is shockerend hoe het college zich opstelt tegenover artistieke vrijheid. Stop dan liever met stadsdichters, zodat je dit soort toestanden vermijdt.”
 3. ASSISEN. “Die steek in de hals is krachtig en doelgericht toegediend, maar beklaagde heeft er geen uitleg voor”: wetsdokter maakt komaf met verklaring Selahaddin T.
  PREMIUM
  Antwerpen

  ASSISEN. “Die steek in de hals is krachtig en doelge­richt toegediend, maar beklaagde heeft er geen uitleg voor”: wetsdokter maakt komaf met verklaring Selahaddin T.

  “Overlijden door verbloeding, een steek in de hals en een verzuring van het lichaam.” Zo luidde het oordeel van wetsdokter Werner Jacobs over de doodsoorzaak van kleermaker Mehmet Özkaraman. En zoals verwacht haalde Jacobs ook de messteek in de hals aan, waarvoor Selahaddin T. geen verklaring had gegeven. Nochtans zou Özkaraman zonder die steek een aanzienlijk grotere overlevingskans hebben gehad. “Die messteek doorboorde het ruggenmerg, waardoor het slachtoffer waarschijnlijk niet meer kon lopen.”