Elien Vanderborcht, Solene Thieblin, Davy Beersaerts en Sami Dandache.
Volledig scherm
Elien Vanderborcht, Solene Thieblin, Davy Beersaerts en Sami Dandache. © Klaas De Scheirder

Medewerkers van Antwerps bedrijf gaan naar Nantes zonder CO2 uit te stoten: al fietsend, lopend en zelfs kajakkend

AntwerpenMedewerkers en klanten van het Antwerpse transportbedrijf Dashdoc trekken de komende dagen met de fiets, kajak en loopschoenen van het kantoor in Antwerpen naar het kantoor in Nantes, 700 kilometer verderop. Dashdoc wil op die manier het bewustzijn rond CO2-uitstoot in de transportsector doen groeien.

 1. Muzikaal eerbetoon aan Ferre Grignard (1939-1982) in zijn stamcafé De Muze
  ANTWERPEN

  Muzikaal eerbetoon aan Ferre Grignard (1939-1982) in zijn stamcafé De Muze

  Onder het goedkeurend oog van zijn portret in jazzcafé De Muze werd maandagavond een muzikale ode gebracht aan Ferre Grignard. De kunstenaar en muzikant overleed exact veertig jaar geleden nadat hij op zijn 43 jaar de strijd verloor tegen kanker. Biograaf-verzamelaar Philippe Golbert (51) zat als kind bij Ferre op de schoot en bracht met zijn band een hommage aan de oude boezemvriend van zijn vader.
 2. VAKANTIE OP DE VLUCHT. Fatma (42) vluchtte twee jaar geleden met haar zoon van Turkije naar Antwerpen: “De eerste keer dat we op vakantie gingen, wisten we: ‘nooit meer’”
  PREMIUM
  Antwerpen/Kapellen

  VAKANTIE OP DE VLUCHT. Fatma (42) vluchtte twee jaar geleden met haar zoon van Turkije naar Antwerpen: “De eerste keer dat we op vakantie gingen, wisten we: ‘nooit meer’”

  De een gaat een dagje zonnekloppen in Blankenberge, de ander drie weken rondtrekken door Bali. Het is vakantie, maar is dat ook voor iedereen zo? Onze reporter zat samen met vluchtelingen uit Syrië, Afghanistan, Turkije en Oekraïne en stelde hen de vraag. Deze week: Fatma (42) en zoon Mazlum (15), die in thuisland Turkije één poging ondernamen om op reis te gaan maar niet eens op hun bestemming geraakten.