Voormalig stadsdichter Maud Vanhauwaert
Volledig scherm
PREMIUM
Voormalig stadsdichter Maud Vanhauwaert © Klaas De Scheirder

Maud Vanhauwaert blikt terug op stadsdichterschap en brengt nieuw boek uit: “Het was een rollercoaster. Dan zwier je maar beter meteen je handen de lucht in”

Nog geen vier maanden nadat Maud Vanhauwaert afscheid nam van het stadsdichterschap  van Antwerpen, komt ze met nieuw werk ‘Het stad in mij’. Zelf noemt ze het een “expositie in een boek” waar vorm en inhoud samenvloeien of net niet. “Volgende week neem ik rust, zeg ik weleens tegen mezelf maar meteen weet ik ook wel dat dat niet zal gebeuren.”

In haar ‘boerderij’ in centrum Antwerpen praten we over poëzie (wat is dat eigenlijk?), rust (moeilijk definieerbaar), het moederschap (Perèz werd afgelopen woensdag 1 jaar. Proficiat!) en de bizarre situatie waarin we nu verkeren die lockdown heet - we hielden anderhalve meter afstand en zaten buiten.

Wat woon je hier mooi Maud.

“Dankjewel. Zelf zijn wij hier ook heel graag. Toen de vorige eigenaars het verkochten, werden we op slag verliefd. Pas op, er is nog veel werk aan maar we hebben er een decennia-project van gemaakt. De eigenaars noemden het hun boerderij. Mijn vriendin en ik begrepen eerst niet helemaal wat ze bedoelden. Het huis staat in het midden van de studentenbuurt. Moesten we plots een heleboel dieren verwachten? Nu snappen we het wel. Als je het terras opkomt, lijkt het wel alsof je te midden van de natuur bent. Het is hier een oase van rust.”