Het MAS organiseert een luisterexpo met Tine Embrechts en Dimitri Leue.
Volledig scherm
Het MAS organiseert een luisterexpo met Tine Embrechts en Dimitri Leue. © Sara De Graeve

MAS organiseert luisterexpo met Dimitri Leue en Tine Embrechts

AntwerpenVeel Antwerpenaren kennen ongetwijfeld het verhaal van Brabo en de reus Antigoon. Maar wie is ook vertrouwd met de verhalen van Paul Panda, de zwanenridder of Hodja? Voor de tiende verjaardag van het MAS ging het museum op zoek naar deze verhalen, die je samen met de museumcollectie kan ontdekken in de expo Luister vanaf 30 oktober.

 1. Dood van daklozen wekt hevige emoties op in gemeenteraad: “Van een communist hoef ik geen lessen in menselijke waardigheid te krijgen”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Dood van daklozen wekt hevige emoties op in gemeente­raad: “Van een communist hoef ik geen lessen in menselijke waardig­heid te krijgen”

  De Antwerpse gemeenteraad is dinsdag uitgedraaid op een harde confrontatie tussen burgemeester Bart De Wever (N-VA) en PVDA-fractieleider Peter Mertens. “Ik laat me geen lessen geven in menselijke waardigheid, en zeker niet door een communist als u”, brieste De Wever nadat Mertens de burgemeester had gehekeld wegens zijn uitspraken na de dood van twee Antwerpse daklozen.
 2. “Hang de superheld niet uit, maar weet dat je iéts kan doen”: nieuwe campagne stelt seksueel grensoverschrijdend gedrag in Antwerpen aan de kaak
  Antwerpen

  “Hang de superheld niet uit, maar weet dat je iéts kan doen”: nieuwe campagne stelt seksueel grensover­schrij­dend gedrag in Antwerpen aan de kaak

  Uit het Safer Cities Rapport van Plan International blijkt dat slechts 3% van de slachtoffers van seksuele intimidatie in Antwerpen geholpen werd door omstanders. Maar hoe moet je best reageren als je er getuige van wordt? De nieuwe campagne van de stad Antwerpen in samenwerking met de vzw’s Pimento en Sensoa kan er een antwoord op bieden: “Hang de superheld niet uit, maar weet dat je iéts kan doen.”