Marc De Bel
Volledig scherm
Marc De Bel © De Studio

Marc De Bel en Bart Moeyaert maken zich klaar voor tweedaags kinderboekenfestival

Geen Boekenbeurs dit jaar in Antwerpen maar De Studio slaat de handen in elkaar met verschillende uitgeverijen voor kinderboekenfestival ‘Kabaal 2020’. Met interviews, workshops, film, muziek, slam for kids, theater en passages van onder andere Marc De Bel en Dimitri Leue staat er heel wat leuks op het programma voor jonge lezers en hun familie.

 1. Antwerpen haalt CO2-doelstellingen, maar cijfers stagneren: “Tijd voor nieuwe stappen”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Antwerpen haalt CO2-doelstel­lin­gen, maar cijfers stagneren: “Tijd voor nieuwe stappen”

  De stad Antwerpen haalt zijn uitstootdoelstellingen. Volgens de meest recente statistieken uit 2018 daalde de CO2-uitstoot van inwoners én industrie met 21,4 procent ten opzichte van 2005. Toch is er ook minder hoopvol nieuws: de cijfers stagneren. “Het is tijd voor nieuwe stappen”, reageert Antwerps schepen voor Leefmilieu Tom Meeuws (sp.a), die binnenkort met het klimaatplan 2030 op de proppen komt.
 2. Nu ook Antwerpse vastgoedman en vennoot van horecabaas aangehouden in dossier rond smokkel van 3,2 ton cocaïne: verschillende wapens en grote som cash geld in beslag genomen bij 13 huiszoekingen
  PREMIUM
  Antwerpen/Knokke

  Nu ook Antwerpse vastgoed­man en vennoot van horecabaas aangehou­den in dossier rond smokkel van 3,2 ton cocaïne: verschil­len­de wapens en grote som cash geld in beslag genomen bij 13 huiszoekin­gen

  Het dossier rond de smokkel van 3,2 ton cocaïne via de haven van Rotterdam, maar met vertakkingen tot in Antwerpen en zelfs Knokke, neemt steeds grotere proporties aan. In opdracht van het gerecht in Brugge werden maandag dertien huiszoekingen uitgevoerd in gans Vlaanderen. Vier personen werden aangehouden, waaronder een Antwerpse vastgoedmakelaar en horecabaas. Beiden zijn geen onbesproken blad.
 1. Basisschoolleerlingen Kapelle zetten hun fietslamp 'AAN'
  Play

  Basis­school­leer­lin­gen Kapelle zetten hun fietslamp 'AAN'

 2. Zeer grote brand verwoest landbouwschuur Philippine
  Play

  Zeer grote brand verwoest landbouw­schuur Philippine