Antwerpen telt zo'n 48.000 erkende mantelzorgers (archiefbeeld).
Volledig scherm
Antwerpen telt zo'n 48.000 erkende mantelzorgers (archiefbeeld). © Shutterstock

Mantelzorgers dreigen uit te vallen door mentale problemen: stad Antwerpen biedt gratis psychologische hulp aan

ANTWERPENHet Antwerpse stadsbestuur maakt zich ernstig zorgen over het mentaal welzijn van de 48.000 mantelzorgers die de stad rijk is. Door de pandemie en de bijhorende maatregelen hebben ze het extra zwaar en dreigen ze af te haken. Daarom worden er voor elke mantelzorger drie gratis individuele sessies voorzien met psychologische hulp. “Mantelzorg is een onmisbare schakel in ons zorgsysteem.”

  1. ‘Pop-upvaccinatiedorpen’ strijken neer in Antwerpse wijken: “Nu al 700 mensen geprikt die we anders niet hadden kunnen bereiken”
    PREMIUM
    Antwerpen

    ‘Pop-upvaccina­tie­dor­pen’ strijken neer in Antwerpse wijken: “Nu al 700 mensen geprikt die we anders niet hadden kunnen bereiken”

    79 procent van de Antwerpse 18-plussers kreeg ten minste één coronaprik. Niet slecht, maar dat moet beter, vinden de eerstelijnszones van de stad. En dus strijken er nog de hele zomer ‘pop-upvaccinatiedorpen’ neer ín de wijken. Vorige week werden al 700 mensen uit de omgeving van het Astridplein en het Kiel geprikt. Morgen zijn omwonenden van Park Spoor Noord aan de beurt.