Woody Van de Voorde (tweede van links), chauffeur bij stadsreiniging, met zijn collega's bij een berg zwerfvuil in het Stadspark. Hij is de 'ster' van een nieuw campagnefilmpje dat de Antwerpenaren oproept om geen vuil op straat te gooien. U herkent ook Antwerps schepen Els van Doesburg (N-VA).
Volledig scherm
PREMIUM
Woody Van de Voorde (tweede van links), chauffeur bij stadsreiniging, met zijn collega's bij een berg zwerfvuil in het Stadspark. Hij is de 'ster' van een nieuw campagnefilmpje dat de Antwerpenaren oproept om geen vuil op straat te gooien. U herkent ook Antwerps schepen Els van Doesburg (N-VA). © Tessa Kraan

Mannen en vrouwen van Stadsreiniging schitteren in nieuwe campagne van stad: “Zonder ons alleen maar chaos, van de goot tot in uw straat”

AntwerpenParken, pleinen, Scheldekaaien: je struikelt er na het weekend over het zwerfvuil. De stad is het beu, de mannen en vrouwen van Stadsreiniging al helemaal. In een campagnefilmpje vragen ze de Antwerpenaren om hun stad proper te houden. Chauffeur Wouter ‘Woody’ Van de Voorde (39) ontpopt zich tot rapper.

 1. Els van Doesburg (32) beleefde vuurdoop als schepen én liep in de kijker door verloving met Peter De Roover (59): “Van reacties op sociale media ben ik toen wel weggebleven”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Els van Doesburg (32) beleefde vuurdoop als schepen én liep in de kijker door verloving met Peter De Roover (59): “Van reacties op sociale media ben ik toen wel weggeble­ven”

  Els van Doesburg (32) stond in haar eerste zes maanden als N-VA-schepen met kerntaken als vaccinaties, ouderenzorg en stadsreiniging vaak aan het front. Recent kreeg haar opbloeiende populariteit een boost, de voorspelbare bagger daargelaten: de wereld mocht weten dat zij en Peter De Roover (59), N-VA fractieleider in de kamer, zich hadden verloofd. “Trouwen wordt iets voor 2023. Volgend jaar is alles al volgeboekt.”
 2. Vrouw (82) overleeft verkrachting en moordpoging omdat voorbijgangers voor de grap “Halt, federale politie” roepen
  Antwerpen

  Vrouw (82) overleeft verkrach­ting en moordpo­ging omdat voorbijgan­gers voor de grap “Halt, federale politie” roepen

  De 22-jarige Ayoub Merroun is veroordeeld tot 15 jaar voor de moordpoging en verkrachting van een 82-jarige vrouw aan de voetgangerstunnel op Linkeroever. Het slachtoffer was ‘s morgens haar hondje aan het uitlaten toen ze door een gedrogeerde Merroun werd aangevallen. Volgens de rechtbank heeft ze haar leven te danken aan een groepje jongeren die een grap wilden uithalen.
 3. BINNENKIJKEN. De Botanic Health Spa, een waar ‘verwenparadijs’ in de stad (maar wel voor wie het kan betalen): “Je stapt hier gegarandeerd beter buiten dan toen je binnen kwam”
  PREMIUM
  Antwerpen

  BINNENKIJ­KEN. De Botanic Health Spa, een waar ‘verwenpa­ra­dijs’ in de stad (maar wel voor wie het kan betalen): “Je stapt hier gegaran­deerd beter buiten dan toen je binnen kwam”

  Het nieuwe luxehotel in het hart van Antwerpen zou de Botanic Sanctuary niet zijn als het niet met een primeur kon uitpakken. In de Botanic Health Spa, dat vandaag aan haar proefweek begon, staat namelijk een hypermodern toestel dat de gezondheidstoestand van je lichaam minutieus meet en ziektes preventief opspoort. Na de screening volgt een verzorgingsbehandeling, een fitness-sessie en zwempret naar wens. Wij namen een kijkje en vergaten voor even onze zorgen: “Een waar ‘pamperparadijs’ in de stad, maar wel voor wie het kan betalen.”