Volledig scherm
Vlinderpaleis © Klaas De Scheirder

Mannen bieden vrouw slaapplek aan om haar te verkrachten: procureur eist voor beiden 5 jaar cel

Het Antwerpse parket heeft vrijdag vijf jaar cel gevorderd voor twee Syriërs uit Antwerpen die vervolgd worden voor verkrachting. Ze hadden het slachtoffer en haar vriend een slaapplek aangeboden en hadden zich daarna aan de vrouw vergrepen.

Het slachtoffer en haar vriend hadden geen vaste woonplaats en sliepen doorgaans bij vrienden of op hotel. In de nacht van 27 op 28 september 2018 hadden ze een hotelkamer in Antwerpen geboekt, maar ze hadden moeite met het vinden van het adres. Ze belden daarom bij een willekeurig huis in de Lange Beeldekensstraat aan.

Ali A. (23) opende de deur. Hij wist evenmin waar het hotel was, maar bood de twee een slaapplek aan in een appartement op de Sint-Paulusplaats. Hij belde zijn vriend Mohamad A. (22) en met zijn vieren trokken ze ernaar toe. Ze praatten en dronken nog wat en gingen daarna slapen.

Het slachtoffer werd ‘s morgens wakker met pijn in haar onderbuik. Ali A. zat voor haar op zijn knieën en deed snel zijn broek dicht. De vrouw begon te roepen, waarna ook Mohamad A. binnenkwam. Hij zei dat ze moest zwijgen over wat er gebeurd was.

Keukenmes

Toen haar vriend ontwaakte en hoorde dat ze verkracht werd, gaf hij Mohamad A. een slag in het gezicht. Ali A. greep daarop naar een keukenmes en bedreigde hen. Ze slaagden er toch in om de politie te verwittigden.

Ali A. ontkende eerst. Mohamad A. gaf toe dat hij seks met het slachtoffer had, terwijl ze sliep. Hij dacht dat ook Ali A. seks met haar had, die dat uiteindelijk ook zelf toegaf. Er werd bij het slachtoffer sperma van beide beklaagden aangetroffen. In haar bloed werden sporen van sedatieven gevonden. Volgens de procureur moet ze zich in quasi comateuze toestand hebben bevonden en was ze niet in staat om in te stemmen met de seksuele contacten.

De beklaagden voerden geen betwisting over de feiten en vroegen een straf (deels) met uitstel. Het slachtoffer eist 10.000 euro schadevergoeding. Zij is nog altijd diep onder de indruk van de feiten en durft volgens haar advocate Valerie Van Roost niet meer alleen buiten komen.

Vonnis op 21 februari.

 1. VIDEO. Honden genieten van filmavond in De Studio: “Hond Mila is tien geworden en dit is haar cadeau”

  VIDEO. Honden genieten van filmavond in De Studio: “Hond Mila is tien geworden en dit is haar cadeau”

  Geen chips, popcorn of frisdrank maar hondenbrokken en hondenbier, dekentjes en zakjes voor als er een ongelukje zou gebeuren. De Studio was zondagmiddag helemaal klaar voor heel bijzondere bezoekers te verwelkomen in hun cinemazaal. Voor de eerste keer in de geschiedenis van het cultuurhuis waren honden welkom om samen met hun baasje een film te kijken. De reactie was enorm: in een mum van tijd waren alle plekken uitverkocht.
 2. Vier inbraken op één week tijd en vier keer dezelfde dader en twee keer op enkele uren tijd: “Je zou er toch moedeloos van worden, niet ?”
  PREMIUM

  Vier inbraken op één week tijd en vier keer dezelfde dader en twee keer op enkele uren tijd: “Je zou er toch moedeloos van worden, niet ?”

  Han Vandenbroeke en Kristien Uytterhoeven van café De Vryheyt aan de Troonplaats in Antwerpen kregen de afgelopen week vier (!) keer een inbreker over de vloer. Maar het wordt nog frappanter: het ging vier keer om dezelfde dader die overigens in het verleden ook al drie keer langskwam. Om er nog een schepje bovenop te doen: de laatste twee feiten werden allebei zondagnacht gepleegd. Han plaatste beelden van de bewakingscamera op sociale media. “Mag niet, dat weet ik, maar ik word er moedeloos van.”
 3. Dronken bestuurder (36) opgepakt na vluchtmisdrijf

  Dronken bestuurder (36) opgepakt na vluchtmis­drijf

  Een 19-jarige man is zaterdagnacht lichtgewond geraakt bij een verkeersongeval met vluchtmisdrijf in de Carnotstraat. De wagen waarin het slachtoffer zat, werd in de flank aangereden nadat ze linksaf wilden slaan in de Ommeganckstraat. Het voertuig dat de crash veroorzaakte, reed na het ongeval gewoon verder via de Turnhoutsebaan. Een patrouilleploeg merkte kort nadien een voertuig op dat over de Ring zwalpte en zwaar beschadigd was. Ter hoogte van de afrit Berchem werd de bestuurder aan de kant gezet voor een controle. Al snel werd duidelijk dat het om de wagen ging die na het ongeval op de vlucht was gegaan. De bestuurder legde een positieve ademtest af en zijn rijbewijs werd meteen ingetrokken voor 15 dagen. De man (36) had zoveel gedronken dat hij meteen gearresteerd werd voor dronkenschap. Hij zal zich na ontnuchtering moeten verantwoorden voor het vluchtmisdrijf.
 1. Hele reeks verkeersinbreuken tijdens controleactie

  Hele reeks verkeersin­breu­ken tijdens controleac­tie

  De politie heeft zaterdag een verkeerscontrole gehouden in de omgeving van de Kaaien. Vijf bestuurders testten daarbij positief op het gebruik van drugs en hun rijbewijs werd ingetrokken voor 15 dagen. Drie andere bestuurders verloren hun rijbewijs door overmatige alcoholconsumptie. Daarnaast negeerden elf bestuurders een verbodsbord en negen foutparkeerders werden ook op de bon geslingerd. Eén fietser reed door het rood en kreeg een boete. Ook een automobilist negeerde een rood licht en werd beboet.
 2. Geseinde man opgepakt tijdens controleactie

  Geseinde man opgepakt tijdens controleac­tie

  Het wijkondersteuningsteam regio Centrum van de Lokale Politie Antwerpen merkte zaterdag tijdens een controleactie een verdachte man op. De inspecteurs spraken de man aan, maar die stak te straat over en probeerde de agenten te ontlopen. De agenten besloten de man aan een controle te onderwerpen en stelden vast dat hij geseind stond voor een diefstal met geweld, waarbij een slachtoffer verschillende stampen tegen het hoofd moest incasseren en heel wat geld gestolen werd. De man (31) was bovendien ook nog bekend voor heel wat andere feiten van zware diefstal. Hij is voorgeleid bij de onderzoeksrechter.