De Bisschopstraat en de Constitutiestraat waren een tijd afgesloten voor het verkeer. Op verschillende plaatsen waren bloedvlekken te zien van het slachtoffer.
Volledig scherm
De Bisschopstraat en de Constitutiestraat waren een tijd afgesloten voor het verkeer. Op verschillende plaatsen waren bloedvlekken te zien van het slachtoffer. © Marc De Roeck

Man neergestoken in Antwerpen: slachtoffer in levensgevaar, één verdachte aangehouden

AntwerpenBij een vechtpartij in Antwerpen is zaterdagvoormiddag één zwaargewonde gevallen. Het slachtoffer werd meermaals met een mes gestoken en werd in levensgevaar afgevoerd. De politie pakte vijf verdachten op, één van hen is aangehouden. Er loopt een onderzoek naar poging moord.

 1. Eerste expo populaire ‘On adventure with dad' in Kavka: “Mensen beseffen niet hoe tijdrovend deze hobby is”
  Antwerpen

  Eerste expo populaire ‘On adventure with dad' in Kavka: “Mensen beseffen niet hoe tijdrovend deze hobby is”

  Een giftig goedje uit een flacon in een laboratorium drinken, van een klif springen, optreden voor een grote zaal,... Alix (2) en Aster (4 maanden) durven het allemaal aan. Althans, op foto. Papa Kenny (32) toont via zijn populaire Instagrampagina ‘on adventure with dad’ zijn 156.000 volgers wat zijn dochters zoal uitspoken als mama Tineke van huis is. Voor het eerst stelt hij gratis 15 nieuwe foto’s tentoon in de Kavka aan de Oudaan: “Ideaal om je eigen papa mee te nemen op vaderdag.”
 2. Stad start na de zomer in Berchem met proefproject selfloketten: “Dienstverlening op maat van de klant en niet andersom”
  PREMIUM
  ANTWERPEN/BERCHEM

  Stad start na de zomer in Berchem met proefpro­ject selfloket­ten: “Dienstver­le­ning op maat van de klant en niet andersom”

  Het stadsbestuur gaat verder in de digitalisering van zijn loketwerking. In Berchem start in september een proefproject met zeven zogenoemde ‘selfloketten’ op publieke plaatsen zoals bibliotheken en dienstencentra. Voor persoonlijk contact kunnen burgers nog terecht in het huidige districtshuis, het nieuwe districtshuis Harmonie in Antwerpen en het Gitschotelhof over de grens met Borgerhout. “We gaan voor het ultieme gebruiksgemak van onze inwoners.”
 1. Eeuwenoude kroeg Rood-Wit éindelijk terug open, buiten én binnen: “Blij dat de ziel van het café blijft voortbestaan”
  PREMIUM
  BERCHEM

  Eeuwenoude kroeg Rood-Wit éindelijk terug open, buiten én binnen: “Blij dat de ziel van het café blijft voortbe­staan”

  Voor de historische kroeg Rood-Wit in het volkse Berchem betekent de volledige horeca-heropening veel meer dan elders. Het is niet enkel de eerste dag dat het café terug open is sinds vorig jaar, het is ook het moment waarop cafébaas Peter definitief de fakkel overdraagt aan nieuwkomers Anke en Bert. “We hebben Peter zijn vertrouwen gekregen, zijn zegen, dat is erg belangrijk voor ons.”
 2. Federale politie waarschuwt voor nieuw computervirus: “Deze malware is voor de antivirusprogramma’s van de federale politie onopspoorbaar.”
  Antwerpen

  Federale politie waarschuwt voor nieuw computervi­rus: “Deze malware is voor de antivirusprogramma’s van de federale politie onopspoor­baar.”

  De Federal Computer Crime Unit (FCCU) waarschuwt voor een nieuw virus dat de ronde doet, genaamd NimZaLoader. Het is geprogrammeerd in een weinig gebruikte programmeertaal, wat het virus vrijwel onzichtbaar maakt voor de antivirusprogramma’s van de federale politie. Commissaris Olivier Bogaert van de FCCU roept op tot waakzaamheid.