Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © BELGA

Man met twee broeken blijkt winkeldief

AntwerpenDe politie heeft donderdag 84 personen en 27 voertuigen gecontroleerd tijdens een actie voor het voorkomen van fietsdiefstallen. Ze betrapten verschillende mensen op verkeersovertredingen, drugsbezit, sluikstort en winkeldiefstal.

 1. Nationale feestdag traditiegetrouw in Stadspark gevierd, zij het deze keer in mineur: “Nooit zoveel wanhoop en radeloosheid op een dag zoals vandaag”
  Antwerpen

  Nationale feestdag traditiege­trouw in Stadspark gevierd, zij het deze keer in mineur: “Nooit zoveel wanhoop en radeloos­heid op een dag zoals vandaag”

  21 juli. De dag die traditiegetrouw één vol feestelijkheden is, kreeg door de waterramp dit jaar een desolate ondertoon. Aan de voet van het oorlogsmonument in het stadspark eerde burgemeester Bart De Wever (N-VA), in bijzijn van Antwerps gouverneur Cathy Berx en kolonel Rudi Ryckebosch, zijn vaderland. Tijdens een korte toespraak stond hij stil bij de slachtoffers van de overstromingen en de succesvolle vaccinatiecampagne.
 1. Laatste coronapatiënt verlaat intensieve zorg ZNA: “36 procent van alle COVID-patiënten in provincie verzorgd”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Laatste coronapa­tiënt verlaat intensieve zorg ZNA: “36 procent van alle CO­VID-patiënten in provincie ver­zorgd”

  Heuglijk moment maandag voor ziekenhuisgroep ZNA: na 475 dagen zijn de afdelingen Intensieve Zorg van de sites Jan Palfijn, Stuivenberg en Middelheim COVID-vrij. Op de gewone verpleegafdelingen van ZNA liggen nog zeven coronapatiënten. “Met bijna 4.000 van de 11.000 patiënten in de provincie heeft ZNA een enorme inspanning geleverd tijdens de pandemie”, zegt schepen van Gezondheidszorg Els van Doesburg (N-VA).
 2. REPORTAGE. Intiem openluchtconcert om 5 (!) uur ’s ochtends: “Zijn jullie ál wakker of nóg wakker?”
  PREMIUM
  ANTWERPEN

  REPORTAGE. Intiem openlucht­con­cert om 5 (!) uur ’s ochtends: “Zijn jullie ál wakker of nóg wakker?”

  Wie is er zo zot om op een zondagochtend om vier uur uit zijn nest te komen om naar een ingetogen pianoconcert te gaan kijken? Driehonderd man uit Antwerpen blijkbaar. De Duitse virtuoos Martin Kholstedt deed met zijn vleugelpiano het Rivierenhof ontwaken voor de opkomende zon. “Samen wakker worden met de muziek, de vogeltjes die beginnen fluiten, de dauw die verdwijnt voor de zon. Prachtig, toch?”