Man maakt dodelijke val aan station

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Antwerpse horeca en cultuur reageren op nieuwe ‘bijsturingen’ Cathy Berx: van “Het is een begin” tot “We worden weer in snelheid gepakt”
  PREMIUM

  Antwerpse horeca en cultuur reageren op nieuwe ‘bijsturin­gen’ Cathy Berx: van “Het is een begin” tot “We worden weer in snelheid gepakt”

  Dat de persconferentie die provinciegouverneur Cathy Bercx deze namiddag organiseerde heel wat gespreksstof zou opleveren, stond in de sterren geschreven. Vooral horeca-uitbaters keken vol spanning toe, wat zou er gebeuren met de befaamde ‘avondklok’? Die maakt vanaf vandaag plaats voor een ‘nachtklok’. Je mag weer op café tot 1 uur, maar je moet thuis zijn tussen 1.30 tot 5 uur ‘s ochtends. Het nieuws ontlokt veel hoera’s bij de Antwerpse cafés, maar bij restaurants klinkt het minder enthousiast. “Wie weet wat wordt er binnen twee weken weer aangepast?”
 2. Voorzichtige tevredenheid bij Antwerpse cultuurhuizen nu zij opnieuw de deuren mogen openen: “Sluiting was niet nodig”

  Voorzichti­ge tevreden­heid bij Antwerpse cultuurhui­zen nu zij opnieuw de deuren mogen openen: “Sluiting was niet nodig”

  Voelde u woensdagmiddag een briesje door de stad Antwerpen, dan zou dat wel eens de zucht van opluchting kunnen zijn geweest van de Antwerpse cultuursector. Gouverneur Cathy Berx opende de deuren opnieuw van de theaterzalen en cultuurhuizen en gaf deze mensen een beetje perspectief. “Beleidsmakers zien eindelijk in dat cultuurhuizen sluiten niet nodig was.”
 3. Euforie bij café-uitbaters, gemengde reacties bij restaurants: Antwerpse horeca reageert op aanpassingen coronamaatregelen
  PREMIUM

  Euforie bij café-uitbaters, gemengde reacties bij restau­rants: Antwerpse horeca reageert op aanpassin­gen coronamaat­re­ge­len

  De horeca moet sluiten om 1 uur in plaats van om 23 uur, en de verplichte tafels van vier worden vervangen door maximaal tien personen (personen in de bubbel van vijf of personen die onder één dak wonen): dat zijn de aangepaste maatregelen voor de horeca die provinciegouverneur Cathy Berx vandaag aankondigde. Veel hoera’s bij de Antwerpse cafés, bij restaurants klinkt het iets minder enthousiast. “Wie weet wat wordt er binnen twee weken weer aangepast?”