Man maakt dodelijke val aan station

Passanten aan het Centraal Station in Antwerpen zijn vrijdagmiddag rond 13 uur opgeschrikt door een persoonsongeval. Een twintiger maakte een dodelijke val van een hotelbalkon. De jongeman overleefde de val van meer dan veertig meter niet. Tientallen voorbijgangers, horecaklanten en werknemers in de stationsbuurt zagen het dodelijke ongeval gebeuren. 

De politie dekte het stoffelijke overschot af met een tent. Laboranten van de Technische en Wetenschappelijke Politie (LTWP) kwamen ter plaatse om vaststellingen te doen. Zij onderzochten ook het hotelbalkon. In het hotel was op het moment van het ongeval een conferentie bezig. Het slachtoffer was geen hotelgast en evenmin een deelnemer aan die conferentie. 

Volgens het Antwerpse parket pleegde de man een wanhoopsdaad. Pas rond 18 uur werd het stoffelijke overschot opgehaald en kon de politie het plein aan het station weer vrijgeven. 

Wie met vragen zit rond zelfdoding, kan terecht op de Zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Winkeldief gevat die twee paar sokken, twee broeken en twee jassen draagt

    Winkeldief gevat die twee paar sokken, twee broeken en twee jassen draagt

    Medewerkers van een kledingzaak op de Meir verwittigden donderdagnamiddag de politie omdat ze een winkeldief hadden betrapt. De verdachte zette het op een lopen, maar een winkelbediende ging de achtervolging in terwijl de politie werd verwittigd. Verschillende interventieploegen werden aangestuurd voor nazicht. Aanvankelijk kon de man ontkomen, maar een ploeg van het Orida-fietsteam kon de man staande houden in het Begijnhof.
  2. Inspecteurs vormen hangende mensenketting om hond uit water te redden

    Inspec­teurs vormen hangende mensenket­ting om hond uit water te redden

    Een interventiepatrouille van de lokale politie heeft zich in de nacht van woensdag op donderdag van haar meest acrobatische kant laten zien toen twee inspecteurs een hond uit het water redden. Het diertje zat op één van de drijvende bloembakken aan de IJzerlaan en de Noorderlaan, ongeveer twee meter onder het straatniveau. Ze maakten samen met een getuige een menselijke ketting. Eén van de inspecteurs ging over de kant liggen terwijl zijn collega hem goed vast hield aan de benen. “Na enkele excellent uitgevoerde, haast acrobatische bewegingen konden ze de hond bij de halsband nemen en omhoog trekken”, klinkt het bij de politie. “De hond kon op het kantoor geïdentificeerd worden. Het diertje en de eigenaar zijn herenigd.”