Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © iStock

Man betast dochtertje en diens vriendinnetje: “Was niet seksueel bedoeld”

Een man van 62 uit Antwerpen is voor de strafrechter verschenen omdat hij zijn dochtertje en haar vriendinnetje verschillende keren heeft betast. De zestiger, die drie jaar cel met probatie-uitstel riskeert, ontkent de aanranding.

Eind maart 2018 stapte de moeder van een meisje uit Antwerpen-Noord naar de politie om aangifte te doen van zedenfeiten. Haar dochter had verteld dat ze niet meer bij haar vriendinnetje wilde gaan spelen om haar vader zijn handen niet kon thuishouden. De man betastte de twee meisjes op regelmatige basis onder de kledij. Hij kwam ook aan hun borstjes.

De zestiger ontkent dat hij zijn dochter en haar vriendinnetje had aangerand. Dat hij hen soms aanraakte, gaf hij wél toe. “Dat was helemaal niet in een seksuele context bedoeld”, zei de advocate van de man, die de vrijspraak pleitte. “Wanneer hij hen op de poep tikte, was dat om te spelen. Hij heeft hen ook eens willen duidelijk maken dat ze te schaars gekleed gingen. Dan heeft hij hen ook aangeraakt. Maar dat was op de schouder, niet aan de borsten.”

Vonnis op 20 maart.

  1. Tatyana Beloy is zwanger tijdens de lockdown: “Sommigen maken nog steeds hun eigen regels, dat gaat er bij mij niet in”
    PREMIUM

    Tatyana Beloy is zwanger tijdens de lockdown: “Sommigen maken nog steeds hun eigen regels, dat gaat er bij mij niet in”

    Nog nét op tijd verhuisde Tatyana Beloy (35), zwanger van haar eerste kindje, met haar vriend en pluszoontje naar een huis met tuin in de Antwerpse rand. Ondanks de coronacrisis probeert ze de negativiteit uit haar leven te weren: “Tijd is rijkdom, nu is het moment om te onthaasten en dingen te doen die je altijd al wilde doen.” Het overzicht van hoe bekende Antwerpenaars de lockdown beleven, vind je hier.