Volledig scherm
Ter illustratie © Getty Images/iStockphoto

Man (49) probeert beha van jonge vrouw (24) los te knippen: 4 jaar cel geëist

De 49-jarige L.R. uit het Latijns-Amerikaanse Guyana riskeert 4 jaar cel omdat hij een 24-jarige vrouw in de hal van een appartementsblok op Linkeroever heeft proberen te verkrachten. De man had geprobeerd om de beha van het slachtoffer met een schaar los te knippen.

De feiten dateren van midden juni. Het slachtoffer had ’s avonds na haar werk op de Rooseveltplaats de bus naar Linkeroever genomen. Onderweg werd ze de hele tijd lastiggevallen door L.R. De vrouw liet duidelijk verstaan dat ze daar niet mee gediend was en stapte ter hoogte van de Julius Vuylstekelaan af.

L.R. stapte daarop ook uit de bus en achtervolgde de jonge vrouw tot in de hal van een appartementsgebouw. Daar dreef hij het slachtoffer in een hoek en knipte met een schaar haar beha los. Ondertussen wreef hij over zijn geslachtsdeel.

Het slachtoffer slaagde er gelukkig in om de politie bellen. De mensen van de alarmcentrale konden op de achtergrond horen hoe de belager seksuele toespelingen maakte.

De politie kwam na de oproep snel ter plaatse en kon L.R. enkele honderden meter verder arresteren. De man hing een warrig verhaal op. Hij zei dat hij de jonge vrouw een laptop had verkocht en dat hij met haar mee was gegaan omdat ze zou gaan betalen. Hij ontkende dat hij haar wilde verkrachten. De schaar had hij zogezegd bij om cannabis te knippen.

Het slachtoffer was vrijdagochtend naar de rechtbank gekomen om zich burgerlijke partij te stellen. Ze eist 10.000 euro morele schadevergoeding. “Het is een schande dat mijn cliënte, een jonge vrouw, dit heeft moeten meemaken. Dit trauma draagt ze mee voor de rest van haar leven”, aldus haar advocate.

Vonnis op 28 november.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Fortuin gemaakt met goudhandel, nu riskeren broers Goetz twee jaar cel: “Criminelen konden er met hun buit altijd terecht”
  PREMIUM

  Fortuin gemaakt met goudhandel, nu riskeren broers Goetz twee jaar cel: “Criminelen konden er met hun buit altijd terecht”

  De twee zaakvoerders van goudsmelterij Tony Goetz uit Antwerpen moeten tot 2 jaar cel worden veroordeeld wegens fraude en witwassen. Dat eiste de Antwerpse procureur donderdag op de rechtbank. De goudsmelters, die tot de rijkste Belgen behoren, deden nooit controle naar de herkomst van goud dat bij hen te koop werd aangeboden. Zelfs criminelen kwamen er hun buit verkopen: “Goetz stelde geen vragen."
 2. Koppel schuldig aan roofmoord: “Dood van slachtoffer was oplossing voor hun geldprobleem”
  PREMIUM

  Koppel schuldig aan roofmoord: “Dood van slachtof­fer was oplossing voor hun geldpro­bleem”

  De Antwerpse assisenjury heeft Bart Goossens (37) en Natasja De Paepe (39) donderdagavond schuldig bevonden aan de roofmoord op de gepensioneerde leraar Frank Serruys (62). Het slachtoffer was in de woning van De Paepe met geweld om het leven gebracht, waarna de twee hem hadden bestolen. De verdediging van Goossens had eerder op de dag schuldig gepleit aan doodslag en diefstal. De Paepe wilde een veroordeling voor louter diefstal.
 3. Verkoop van HRD Antwerp wordt steeds spannender: IGI haakt af, Israëlisch diamantbedrijf stapt in race

  Verkoop van HRD Antwerp wordt steeds spannender: IGI haakt af, Israëlisch diamantbe­drijf stapt in race

  Een nieuwe kandidaat werpt zich in de strijd voor de overname van het certificatenlab HRD Antwerp. Volgens onlinemagazine Rapaport News gaat het om Sarine Technologies, een Israëlisch bedrijf dat technologie voor de diamantindustrie ontwikkelt. Eerder waren Peter Meeus en Serge Couvreur, twee oud-directeurs van HRD, al in de overnamerace gestapt. Het Antwerpse IGI zou zich volgens Rapaport hebben teruggetrokken.