Een drugstest van de politie.
Volledig scherm
Een drugstest van de politie. © rv

Man (23) bevochtigt speekseltest met frisdrank om politie te misleiden

AntwerpenDe politie heeft dinsdag in Antwerpen Noord een jongeman onder invloed van drugs betrapt achter het stuur. Zijn rijbewijs werd meteen ingetrokken voor 15 dagen. De bestuurder kreeg ook een proces-verbaal voor onder andere het hinderen van vaststellingen door de politie.

  1. Drie Antwerpse vrienden lanceren app die slechtzienden veilig door het verkeer loodst: “Gedaan met een avondklok voor blinden. Nu kunnen ze altijd de deur uit”
    PREMIUM
    Antwerpen

    Drie Antwerpse vrienden lanceren app die slechtzien­den veilig door het verkeer loodst: “Gedaan met een avondklok voor blinden. Nu kunnen ze altijd de deur uit”

    Een zebrapad oversteken is niet voor iedereen een vanzelfsprekendheid, en dat weten Michiel (24), Willem (24) en Vincent (26) maar al te goed. Wanneer een slechtziende vriend hen erop attent maakte dat steden niet tegemoetkomen aan hun noden, ontwikkelden de ingenieurs zelf dan maar de app OKO. Deze geeft aan wanneer slechtzienden veilig de straat kunnen oversteken: “Maar we gaan nog veel verder dan dat. Op termijn zal de app ook obstakels en busnummers kunnen herkennen.”