Ilse van Dienderen (Groen) haalt de symbolische emmer boven. "De emmer is vol. Het kibbelkabinet van een college acht zich boven de Antwerpenaar verheven."
Volledig scherm
PREMIUM
Ilse van Dienderen (Groen) haalt de symbolische emmer boven. "De emmer is vol. Het kibbelkabinet van een college acht zich boven de Antwerpenaar verheven." © Tessa Kraan

“Luxerestaurants zitten vol, terwijl brooddozen van vele kinderen leeg zijn”. Maar Antwerpse raad keurt omstreden besparingen goed

AntwerpenTerwijl bij het stadhuis 250 mensen betoogden tegen de besparingen, leverde het begrotingsdebat geen verrassingen meer op. Meerderheid tegen oppositie werden de aanpassingen van het meerjarenplan goedgekeurd. Schepen Jinnih Beels (Vooruit) haalde uit naar de oppositie. “U zou zich moeten schamen voor de polarisatie die u creëert onder de jongeren. U hebt paniek veroorzaakt.”

  1. “Het horen van haar hartje brengt haar dichterbij”: Berrefonds start met unieke herinnering aan stilgeboren kindjes
    Antwerpen

    “Het horen van haar hartje brengt haar dichterbij”: Berrefonds start met unieke herinne­ring aan stilgebo­ren kindjes

    Gisteren stelden Berrefonds en het UZ Gent in het Koesterhuis in Antwerpen ‘Shortest Lives’ voor, een nieuwe manier om ouders van stilgeboren kindjes te ondersteunen in het verwerken van hun verlies. Shortest Lives is een audiovisuele reproductie van een hartslag die nu enkel visueel bewaard wordt voor medische doeleinden: “Het horen van haar hartje brengt haar wel heel dichtbij”, reageren de ouders van Uma.