Voorlopig is het fruit- en groentekraam van Kris Van Hoof het enige op de donderdagmarkt op Luchtbal. Districtsschepen Samuel Markowitz (Open Vld) kwam het alvast uittesten.
Volledig scherm
Voorlopig is het fruit- en groentekraam van Kris Van Hoof het enige op de donderdagmarkt op Luchtbal. Districtsschepen Samuel Markowitz (Open Vld) kwam het alvast uittesten. © Klaas De Scheirder

Luchtbal bouwt weer aan wekelijkse markt: “Met een zestal voedingskramen kom je hier al een eind”

AntwerpenAlle begin is moeilijk, maar sinds deze maand kun je op de Luchtbal opnieuw naar de markt gaan. De werken aan de Noorderlaan hadden die een paar jaar geleden doen doodbloeden. Voorlopig staat het groente- en fruitkraam van Kris Van Hoof er wel nog als enige. In juni zouden meer marktkramers de plek aan de sporthal in de Santiagostraat gratis kunnen testen.

 1. A’nouch (30) is patiënte fibromyalgie en heeft altijd pijn: “Maar ik weiger als een non te leven"
  PREMIUM
  Antwerpen

  A’nouch (30) is patiënte fibromyal­gie en heeft altijd pijn: “Maar ik weiger als een non te leven"

  12 mei is Internationale Fibromyalgiedag. Een gewone woensdag voor velen, voor A’nouch Van den Block (30) een dag waarop ze stilstaat over de chronische ziekte waar ze al van kinds af aan mee leeft. Ze vertelt over haar dagelijkse strijd, waarom ze een mini-documentaire maakte en het fenomeen ‘medical gaslighting’: “ Kampen met fibromyalgie is de slechtst betaalde full-time klotejob die je kan hebben.”
 2. De Carrousel trapt theaterseizoen af met spectaculaire constructie en zicht op de Schelde: “Wind dient als ventilatie”
  PREMIUM
  Antwerpen

  De Carrousel trapt theatersei­zoen af met spectacu­lai­re construc­tie en zicht op de Schelde: “Wind dient als ventilatie”

  Vier laadcamions, rond de 2600 stukken hout en 3 weken werk: de opbouw van De Carrousel was allesbehalve simpel. Maar wie nu langs de Ledeganckkaai kuiert, kan haast niet naast het houten gevaarte kijken waarop 120 voorstellingen het licht zullen zien. Met zijn tragikomedie ‘De Meisje’ beet artiest Jaouad Alloul, bekend van The Voice, zaterdag de spits af: “Het lijkt hier net op een installatie van het Burning Man festival.”
 1. Verdachte van neerschieten Kezban weer voor rechter
  Play

  Verdachte van neerschie­ten Kezban weer voor rechter

 2. Zo kun je drugs laten testen bij het servicepunt in Goes
  Play

  Zo kun je drugs laten testen bij het service­punt in Goes