Parwais Sangari werd in 2012 het land uitgezet naar Kaboel, "een veilige plek" toen volgens minister Maggie De Block.
Volledig scherm
Parwais Sangari werd in 2012 het land uitgezet naar Kaboel, "een veilige plek" toen volgens minister Maggie De Block. © Mikhail Galustov

Luc Van der Kelen ziet totale chaos in ‘veilig’ Kaboel: “Komt wel goed, Parwais?”

ColumnMijn drie tieners van kleinzonen laten zich vaccineren. Ze vonden dat vanzelfsprekend om zichzelf en de anderen te beschermen. Hun verantwoordelijkheidsbesef blijkt dus groter dan dat van de helft van de inwoners van de hoofdstad.

 1. “Niemand wil Club Brugge hier kampioen zien worden”: politie, Bosuil en buurt bereiden zich voor op risicomatch zondag
  Antwerpen

  “Niemand wil Club Brugge hier kampioen zien worden”: politie, Bosuil en buurt bereiden zich voor op risico­match zondag

  Royal Antwerp FC ontvangt zondagnamiddag Club Brugge op de Bosuil voor de wedstrijd die mogelijk over de titel beslist. In het verleden kwam het al geregeld tot rellen tussen de harde kernen van deze aartsrivalen. De politie en de club voorzien daarom gepaste maatregelen. “Als Antwerp wint, zal dat heel wat frustraties teweeg brengen bij de fans van Club Brugge.”
 2. Familierechtbank in Antwerpen wil strijd in familiale conflicten verminderen: “Kinderen kunnen even zwaar getraumatiseerd zijn als bij fysiek geweld”
  Antwerpen

  Familie­recht­bank in Antwerpen wil strijd in familiale conflicten verminde­ren: “Kinderen kunnen even zwaar getraumati­seerd zijn als bij fysiek geweld”

  De familierechtbank in Antwerpen wil familiale conflicten op een andere manier oplossen. Een pleitzitting, waarbij ouders lijnrecht tegenover elkaar komen te staan, wakkert de strijdlust alleen maar aan en daar zijn de kinderen vaak de dupe van. De voorzitter van de rechtbank en de stafhouder van de balie van advocaten hebben nu een charter ondertekend, waarin ze zich engageren om op zoek te gaan naar duurzame oplossingen, oftewel: praten boven pleiten.
 3. Donderwolken boven Antwerps Toneelhuis: directie zet stap opzij na negatief subsidieadvies
  PREMIUM
  Antwerpen

  Donderwol­ken boven Antwerps Toneelhuis: directie zet stap opzij na negatief subsidiead­vies

  Het loopt allesbehalve lekker in het Toneelhuis. Het bekende Antwerpse stadstheater dreigt niet alleen zijn subsidies te verliezen na een negatief advies. Nu zet ook de nieuwe directie een stap opzij. Wegens ziekte, luidt het officieel. Opvallend: de artiesten nemen nu tijdelijk het roer over. “Niet alleen onze artistieke werking maar ook de jobs van 70 vaste en minstens evenveel tijdelijke medewerkers zijn in gevaar”, aldus acteur Tom Dewispelaere maandagavond op een persconferentie in de Bourlaschouwburg.