Luc Van der Kelen.
Volledig scherm
Luc Van der Kelen. © Benoit De Freine

Luc Van der Kelen ziet Oosterweelwerken nu echt beginnen: “Twee opritten gaan voor 10 jaar dicht. Ik viel van mijn stoel”

Column“Ik denk niet dat er nog veel van thuis wordt gewerkt”, zei mijn apothekeres. Het was donderdag kort na tien en ik kwam net van een afspraak bij de huisarts, waar ik een ruim half uur had moeten wachten. Nog een geluk dat zieken voor één dag niet meer naar de dokter moeten voor een attest voor het werk.

  1. De tunnelroof, de aanslag op een joodse jeugdbeweging en het kind dat de deportatie ontliep: nieuwe podcast behandelt “de donkerste pagina’s van de Antwerpse geschiedenis”
    PREMIUM

    De tunnelroof, de aanslag op een joodse jeugdbewe­ging en het kind dat de deportatie ontliep: nieuwe podcast behandelt “de donkerste pagina’s van de Antwerpse geschiede­nis”

    Bart Van Nuffelen (49) wilde als kind eigenlijk journalist worden en met zijn nieuwe VRT MAX-podcastreeks ‘De Kunst van het Verdwijnen’ komt hij wel dicht in die buurt. In acht afleveringen jaagt de theatermaker drie onwaarschijnlijke verhalen na die zich allemaal op één straathoek in de joodse wijk afspeelden. “De spectaculaire tunnelroof zit wellicht nog vers in het geheugen, maar het is belangrijk om ook de andere drama’s daar niet te vergeten.”