Fernand Huts
Volledig scherm
Fernand Huts © Laenen

Luc Van der Kelen over Fernand Huts en de kunstenaars: “De artiest wordt een straatbedelaar”

O wee de ondernemer die wil investeren in cultuur in zijn stad. Slecht zal het hem vergaan. Ik heb het over Fernand Huts, de CEO van Katoen Natie, wie anders. Straks wordt hij 70 maar dat zet geen rem op zijn plannen. Allerminst.

 1. Alles voor de wetenschap: onderzoekers UAntwerpen gooien plastic in Schelde om oplossingen te vinden voor afvalprobleem

  Alles voor de wetenschap: onderzoe­kers UAntwerpen gooien plastic in Schelde om oplossin­gen te vinden voor afvalpro­bleem

  Plastic afval is een groot probleem. Onderzoekers van UAntwerpen wierpen dinsdag stroomopwaarts van Antwerpen fluogele plastic in de Schelde om uit te zoeken hoe die voorwerpen zich verplaatsen en hoe lang het duurt voor ze in de Noordzee terechtkomen. “We rekenen ook op de hulp van burgers om alles in kaart te brengen”, zeggen de onderzoekers. Einddoel: oplossingen vinden om plastic af te vangen.
 2. Veganistisch restaurant opent in Kasteelpleinstraat: “Het belang van de korte keten is tijdens de lockdown nog maar eens bevestigd”

  Veganis­tisch restaurant opent in Kasteel­plein­straat: “Het belang van de korte keten is tijdens de lockdown nog maar eens bevestigd”

  Scrambled tofu met seizoensgroenten, bulgur-risotto of een glutenvrije boterham... Bij het nieuwe adresje CIRCUS in de Kasteelpleinstraat komen niet enkel veganisten, maar ook andere liefhebbers van biologische en verantwoorde voeding aan hun trekken. Lien en Inge openden hun koffie- en lunchbar, waar je op woensdag en donderdag ook kan dineren, net na de lockdown. “Met CIRCUS brengen wij een heerlijke biologische keuken geïnspireerd door het aanbod van het veld en lokale producenten.”
 1. Tweedehands Chanel of Dior scoren? Antwerpse verkoopt ‘preloved’ designerkleding

  Tweede­hands Chanel of Dior scoren? Antwerpse verkoopt ‘preloved’ designer­kle­ding

  Wie een tweedehands designerstuk, zoals een handtas van Louis Vuitton of hoge hakken van Prada wil scoren, moet zondag 12 juli in de Kasteelpleinstraat 32 in Antwerpen zijn. Shari Roosens (29) stampte in februari haar webshop ‘Luxeparel’ uit de grond, waarop ze luxe vintage van high-endmodemerken verkoopt. Op 12 juli organiseert ze voor het eerst een shopdag. “Voor zestienjarige meisjes die willen pronken met hun eerste designerhandtas tot 65-jarige vrouwen op zoek naar een pareltje om hun collectie aan te vullen.”